fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόψε, θα κάτσω σπίτι!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως η τελευταία μέρα του χρόνου πρέπει να τελειώσει με γλέντι, αλκοόλ, φαγητό και χορό ως το πρωί. Υπάρχουν όμως και οι … εναλλακτικοί που προτιμούν να μείνουν σπίτι. Γιατί; Θα μάθετε παρακάτω:

Δεν υπάρχει άγχος

Λίγο μετά τη τρεχάλα και το άγχος που είχαμε για να βρούμε πώς θα γιορτάσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων σε λιγότερο από μία εβδομάδα πρέπει πάλι να βρούμε πάλι πώς θα γιορτάσουμε τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ενώ αν μείνουμε σπίτι το μόνο που θα πρέπει να βρούμε είναι τι θα φάμε το βράδυ και να επιλέξουμε να ακούσουμε μουσική ή να δούμε τηλεόραση.

Ψηφίζουμε ζέστη

Η Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα γιορτάζεται τον Χειμώνα. Τον χειμώνα που κάνει κρύο, που φυσάει και βρέχει. Αν μείνουμε σπίτι δεν θα χρειαστεί να ντυθούμε σαν ντολμάδες ούτε να ανησυχήσουμε μήπως γλιστρήσουμε με τα τακούνια μας στους δρόμους ενώ βρέχει.

Θα γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά μας

Αν έχουμε παιδιά και θέλουμε να βγούμε την Πρωτοχρονιά έξω, ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Οι babysitters κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι είδος προς εξαφάνιση και είναι κρίμα να υποχρεώσουμε τον παππού ή την γιαγιά να ξενυχτήσει περιμένοντας εμάς. Γιατί λοιπόν να μη κάτσουμε μέσα και να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας;

Αποφεύγουμε κίνηση, πολυκοσμία και μεθυσμένους

Δεν φτάνει που δεινοπαθούμε πηγμένοι στα αυτοκίνητα και στην «εορταστική» κίνηση, φτάνουμε στον προορισμό μας και η ταλαιπωρία συνεχίζεται: τα μαγαζιά είναι ασφυκτικά γεμάτα, το σέρβις λόγω κόσμου δύσκολο και πιο δύσκολο αν αποφασίσουμε να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και παραγγείλουμε εμείς: μπροστά στο μπαρ έχουν ήδη κάνει κατάληψη και είναι όσοι ήρθαν νωρίτερα από εμάς, ήδη μεθυσμένοι.

Τρώμε και πίνουμε ό,τι θέλουμε και δεν το πληρώνουμε ακριβά!

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ισχύουν οι έξτρα χρεώσεις αλλά και τα συγκεκριμένα μενού στα διάφορα εστιατόρια ή ξενοδοχεία. Σπίτι θα φάμε και θα πιούμε ό, τι μας αρέσει και όπως μας αρέσει.

Δεν αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να το γλεντήσουμε

Όλοι ευχόμαστε να έρθει η πρώτη μέρα του χρόνου και να μας βρει να διασκεδάζουμε. Όμως μαζί με τη διασκέδαση και το χορό τις περισσότερες φορές πάει και το πολύ – λόγω ημερών – αλκοόλ. Έτσι, η πρώτη μέρα του χρόνου μας βρίσκει με κεφάλι καζάνι και στομάχι ταλαιπωρημένο.

Φτιάχνουμε εμείς το πρόγραμμα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μπορεί να επιλέξουμε να παίξουμε επιτραπέζιο και να ακούμε μουσική, μπορεί να θέλουμε να φάμε και να ανταλλάξουμε δώρα. Μπορεί βέβαια να μη θέλουμε να κάνουμε κάτι και να πέσουμε για έναν εορταστικό ύπνο! Με όποιο τρόπο και αν επιλέξουμε να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο θα είναι εντάξει γιατί είναι δική μας η επιλογή.

Δεν ανησυχούμε πώς θα φτάσουμε σπίτι.

Είναι δύσκολη η υπόθεση «επιστροφή στο σπίτι μετά τη παραμονή». Είμαστε ταλαιπωρημένοι, τα ταξί είναι δυσεύρετα ταξί, πολλοί οδηγοί κυκλοφορούν μεθυσμένοι οδηγοί και δωράκι ο πονοκέφαλος από την καλοπέραση και το ξενύχτι.

Σπίτι ή έξω, πρέπει να είναι δική μας απόφαση πως θα γιορτάσουμε. Μόνο τότε θα περάσουμε πραγματικά καλά. Χρόνια πολλά!