fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρίστε το σπίτι εύκολα και γρήγορα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Έτσι θα γλιτώσετε κόπο και χρόνο.

Το ξέρουμε οτι είναι το χειρότερο σας να κάνετε την γενική του σπιτιού ωστόσο σας έχουμε μερικά καλά νέα για να γλιτώσετε χρόνο και να κουραστείτε λιγότερο.

Πλύντε όσο μαγειρεύετε. Την ώρα που περιμένετε τα μακαρόνια να βράσουν, πλύντετα σκεύη που χρησιμοποίησατε για την προετοιμασία, και γλιτώστε τον χρόνο (και το τρίψιμο) που θα χρειαζόσταν να αφιερώσετε φουσκωμένες μετά το φαγητό.

Μην αφήνετε το πλυντήριο για μια φορά την εβδομάδα. Βάλτε τα ρούχα σε ξεχωριστά καλάθια (λευκά, χρωματιστά, μαύρα, ευαίσθητα) για να γλιτώσετε χρόνο από το ξεδιάλεγμα, και κάθε φορά που ένα καλάθι γεμίζει ρίχνετε το στο πλυντήριο το πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά.

Για να καθαρίσετε γρήγορα τη λεκάνη της τουαλέτας, ρίξτε απλά μια κούπα χλωρίνη, άπλωστε την με το βουρτσάκι στα πλαϊνά και κάτω από το χείλος, περιμένετε πέντε λεπτά και μετά τραβήξτε το καζανάκι.

Καθαρίστε τον λεκέ αμέσως: Αν είναι κάτι που θα σας πάρει λιγότερα από 120 δευτερόλεπτα (να πλύνετε ένα κατσαρολάκι, να βάλετε τα ρούχα στα άπλυτα, να καθαρίσετε έναν λεκέ στο τραπέζι της κουζίνας) κάντε το εκείνη τη στιγμή, μην το αφήσετε για αργότερα.

Πρώτα ξεσκονίστε. Μπορεί να βαριέστε, ας πούμε, την ηλεκτρική σκούπα, και γι’ αυτό να την κάνετε πρώτη για να τελειώνετε αλλά αν πρώτα σκουπίσετε και μετά ξεσκονίσετε τα ράφια, όλη αυτή η σκόνη θα πέσει στο πάτωμα, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε να ξανασκουπίσετε αύριο.

Μην ξεπλένετε τα πιάτα. Σκούπιστε τα απλά με χαρτί κουζίνας, για να ξεφορτωθείτε ψίχουλα και υπολείμματα τροφών, και βάλτε τα κατευθείαν στο πλυντήριο.

Τα παπούτσια στο χωλ. Βγάλτε τα παπούτσια στο χωλ. Θα γλιτώσετε τα μισά σκουπίσματα/ σφουγγαρίσματα της εβδομάδας και θα μείνετε μακριά απο τα βρωμερά μικρόβια