fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γρήγορες και εύκολες λύσεις για βραδινά σνακ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θρεπτικά και πεντανόστιμα γίνονται σε λίγα μόλις λεπτά

Πόσες φορές έχετε γυρίσει κατάκοποι στο σπίτι μετά απο μια γεμάτη μέρα χωρίς καμία διάθεση να μπείτε στην κουζίνα για να ετοιμάσετε βραδινό; Το ερώτημα βέβαια είναι "και τώρα τι τρώμε" ή "πάλι να παραγγείλω σουβλάκια"; Η αλήθεια είναι οτι αν μένετε μόνος/η σπάνια θα μαγειρέψετε φαγητό για ένα μόνο άτομο πόσο μάλλον βραδινό. Όταν λοιπόν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, η διάθεση για μαγειρική "πεσμένη" αλλά η όρεξη σας μεγάλη τότε πρέπει να ανακαλύψετε τα έξυπνα και γρήγορα σνακ που προετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά και σας χορταίνουν χωρίς να σας γεμίζουν περιττές θερμίδες και ενοχές. Επιπλέον κάνουν καλό και στο πορτοφόλι σας!

Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές: Εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες, ελαφρύ, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Μπορείς να το σερβίρεις μαζί με ένα δροσιστικό χυμό, κατάλληλο και για μικρά παιδιά!

Καγιανάς: Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ συνοδεύει ιδανικά και το τσίπουρο,

Αυγά τηγανητά: Γίνονται εύκολα, γρήγορα και είνα πολυ θρεπτικά. Συνόδεψε τα με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και τυρί.

Ομελέτα: Μπορείς να βάλεις ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο και να απολαύσεις ένα λουκούλειο βραδινό.

Τονοσαλάτα: Αν επιλέξεις καπνιστό τόνο θα απογειώσεις την γεύση. Αντι για μαρούλι μπορείς να βάλεις σπανάκι, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και αβοκάντο.

Κιμάς με αυγό: Ο κιμάς που περίσσεψε μπορεί να γίνει μια θεσπέσια λιχουδιά αν τον βάλεις στο τηγάνι να ψηθεί με ένα αυγό. Πρόσθεσε μια φέτα χωριάτικο χωμί, λιαστή ντομάτα και φέτα και έχεις ένα απολαυστικό βραδινό.

Ζαμπονοτυρόπιτα: Ίσως η πιο αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων! Συνοδεύεται όμως εξαιρετικά και από ένα ποτήρι κρασί για να μπορείς να την απολαύσεις και βράδυ.

Πατάτες στο τηγάνι με αβγά και αρωματική κρέμα: Μία πλήρης πρόταση για πρωινό αλλά και ένας μεζές που ταιριάζει το ίδιο καλά δίπλα σε κρασί. Συνόδεψε απαραιτήτως με φρυγανισμένο ψωμί.

Γιαούρτι με δημητριακά ολικής, μήλο κανέλα και σταφίδες: Αν επιθυμείς ένα light βραδινό γλυκό και ελαφρύ αυτή είναι η τέλεια επιλογή. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση μπορείς να προσθέσεις μια χούφτα αμύγδαλα.