fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η πασαρέλα μετατράπηκε σε ένα χιονισμένο σαλέ.

Ένός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Κάρλ Λάγκερφελντ, πριν από την έναρξη της επίδειξης Chanel στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Ήταν τελευταία συλλογή του οίκου Chanel που υπογράφεται από τον Καρλ Λάγκερφελντ και πραγματοποιήθηκε κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, ένα σημείο-κόσμημα που έχει ήδη φιλοξενήσει εντυπωσιακα θεάματα του ιστορικού οίκου μόδας. Ο χώρος θύμιζε αριστοκρατικό σαλέ ενώ σχεδόν όλα τα μοντέλα που συμμετείχαν στο σόου δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Η επίδειξη ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Chanel μετά τον θάνατο του εικονικού σχεδιαστή της, με την οποία σηματοδοτείται και η άφιξη της Βιρτζινί Βιάρ, της πλέον στενής συνεργάτη του Λάγκερφελντ επί 30 χρόνια, τον οποίο διαδέχεται στον οίκο μόδας. Ο Καρλ Λάγκερφελντ την παρουσίαζε ως «το δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα». Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το σόου το κοινό άκουσε την ηχογραφημένη φωνή του Λαγκερφελντ να περιγράφει στα γαλλικά την συλλογή για τον χειμώνα του 2019. Το μοντέλο και μούσα του σχεδιαστή Cara Delevingne άνοιξε το σόου φορώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Η Πενέλοπε Κρουζ επίσης φίλη του Λάγκερφελντ και επι πολλά χρόνια πρωταγωνίστρια των καμπανιών του οίκου Chanel περπάτησε στην πασαρέλα στο φινάλε του "επικού" σόου. Φορώντας ολόλευκο σύνολο η όμορφη ηθοποιός κρατούσε ένα λευκό τριαντάφυλλο προς τιμήν του σχεδιαστή.

Ο θρυλικός σχεδιαστής πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με επιθυμία του η τελετή αποτέφρωσης έγινε σε πολύ στενό κύκλο τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, παρουσία της οικογένειας Βερτεμέρ, ιδιοκτήτριας του οίκου Σανέλ, φίλων και συνεργατών.

Στην πρώτη σειρά βρέθηκαν όλες οι μούσες του Λάγκερφελντ, σταρ πρώτης γραμμής και σουπερμόντελ όπως Naomi Campbell, Marion Cotillard, Kristen Stewart, Janelle Monae, Monica Bellucci, Claudia Schiffer και Karen Elson.