fbpx

Είναι η ημέρα της Γυναίκας!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κανονικά κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι η ημέρα της γυναίκας! Σήμερα όμως 8 Μαρτίου ας πούμε πως είναι η μέρα που τιμάμε γνώστες και άγνωστες ηρωίδες γυναίκες, γυναίκες που μας εμπνέουν, γυναίκες που θαυμάζουμε γυναίκες που αγαπάμε!

Η Σάρα Κάρολαϊν Ολίβια είναι Βρετανίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του 2018 Η Ευνοούμενη (The Favorite), του Γιώργου Λάνθιμου. Εχει επίσης τιμηθεί με τέσσερα BAFTA, δυο Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα βραβεία ανεξάρτητου βρετανικού κινηματογράφου. Εκτός από εξαιρετική ηθοποιός η Κολμαν είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας, είναι ενεργή σε ζητήματα αφύπνισης των γυναικών κατά της βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ασχολείται με την επιμόρφωση του κοινού σε θέματα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Είναι Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας, σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα και πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία των Η.Π.Α. Μεγάλωσε στο Σικάγο και στη συνέχεια φοίτησε στην Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Πρόσφατα έγραψε το βιβλίο «Becoming - Η δική μου ιστορία», όπου περιγράφει την ιστορία της μέσα από το απρόβλεπτο ταξίδι της ζωής με σκοπό «να δημιουργήσω κάτι που θα ήταν, ίσως, χρήσιμο στους άλλους ανθρώπους, να τους δώσω κάτι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους»

Η Βίκυ Καγιά είναι μοντέλο από τα 14 με καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα 26 χρόνια της καριέρας της ως μοντέλο έχει φωτογραφηθεί στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών όπως : "Elle", "Maddame Figgaro", "Esquire", "Marie Claire", "InStyle", το ιταλικό "Cosmopolitan" και άλλα. Το 2005, βραβεύτηκε ως το καλύτερο μοντέλο της Χρονιάς. Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2006 ως παρουσιάστρια του So you think you can dance. Έκτοτε έχει παρουσιάσει διάφορες εκπομπές ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή μόδας «Shopping Star» και συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του «Greece's Next Top Model. Έχει παίξει σε διάφορες ταινίες, έχει δανείσει την φωνή της σε κινούμενα σχέδια ενώ το 2011 ίδρυσε την ιδιωτική σχολή σχεδίου μόδας "Fashion Workshop". Η φιλανθρωπική της δράση είναι έντονη και, όπως η ίδια επιμελώς φροντίζει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατερίνα Στεφανίδη

Είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ . Το 2016 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με άλμα στα 4,85 μ ενώ έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοιχτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο. Έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017! Η τότε επίδοση της 4,91 μ. την τοποθέτησε στην τέταρτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών. Αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια του στίβου στην Ευρώπη για το 2017. Οι διακρίσεις δεν έχουν σταματήσει ενώ τον Αύγουστο του 2018 "πέταξε" στα 4,85μ στο Βερολίνο και έκανε ρεκόρ αγώνα, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης!

Ελένη Αντωνιάδου

Ερευνήτρια στη NASA και επιχειρηματίας. Έχει δημιουργήσει μια τεχνητή τραχεία που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε ασθενή και είναι το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο! Έχει ιδρύσει την εταιρεία Transplants without Donors η οποία σχεδιάζει τεχνητά όργανα με βάση βλαστοκύτταρα προερχόμενα από τον ασθενή ενώ η εταιρεία παιχνιδιών Mattel , για να γιορτάσει την 60ή επέτειό της και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την έκανε την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model. Η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματα της Ελένης Αντωνιάδου αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο. Έχει πει: «…κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι», έχει πει

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Πασίγνωστη για την έντονη και ακούραστη φιλανθρωπική της δράση. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Από το 1999 ασχολείται ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Άλλες φιλανθρωπικές δράσεις της περιλαμβάνουν συμμετοχή της ως Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά έχει γράψει το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα : Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Έχει τιμηθεί από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.[1] Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνος Τιμής.

Lady Gaga

Lady Gaga ή αλλιώς Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta) ή αλλιώς η Νέα βασίλισσα της ποπ! Η διάσημη Αμερικανίδα είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός & ηθοποιός και μοντέλο. Έχει ασχοληθεί με την pop αλλά και τη ροκ μουσική , έχει κάνει κομμάτια με ραπ, τζαζ , κάντρι και glam ροκ. Η Lady Gaga στα 10 χρόνια της καριέρας της έχει συγκεντρώσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες. Έχει πάνω από 270 βραβεία (Μουσικής , Μόδας , Κινηματογράφου κ.α.) και πάνω από 570 υποψηφιότητες. Εμφανίζεται τακτικά στις λίστες «Billboard's Artists of the Year» και στα «Forbes's power and earnings rankings» συμπεριλαμβανομένης της λίστας «The World's 100 Most Powerful Women

Έχει πει: «Κάποτε είχα ένα σύντροφο που μου είπε ότι δεν θα επιτύχω ποτέ, ότι δεν θα είμαι ποτέ ούτε καν υποψήφια για ένα Grammy, δεν α γίνει κανένα τραγούδι μου επιτυχία και ήλπιζε να αποτύχω. Του είπα ότι μια μέρα, όταν πλέον δεν θα είμαστε μαζί, δε θα μπορεί ούτε καν να μπει μέσα σε ένα γ@μημένο καφέ να πάρει ένα καφέ χωρίς να με ακούει ή να με βλέπει»

Oprah Winfrey

Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, συγγραφέας και τηλεοπτική παραγωγός ανάμεσα σε άλλα! Κατάγεται από το Μιλγουόκι της Αμερικής. Είναι η πρώτη Αφροαμερικανή δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και από τους μεγαλύτερους φιλανθρώπους της Αμερικής. Σύμφωνα με τα περισσότερα μέσα, είναι η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Το 2013 τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον τότε πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

Ellen DeGeneres

Η Έλεν ΝτιΤζένερις είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια. Το 2003, δημιούργησε την δική της εκπομπή, το Ellen Show, που προβάλλεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της Αμερικής. Το 1997, σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Όπρα, παραδέχτηκε πως είναι λεσβία. Αυτό της στοίχισε τη δουλειά της. Όμως μερικά χρόνια αργότερα επανήλθε δυναμικά και πλέον έχει μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές. Η εκπομπή της υποστηρίζει πολυάριθμους οργανισμούς και η ίδια έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες.

Angelina Jolie

Η αγαπημένη όλων, πανέμορφη Αντζελίνα Τζολί γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Αντζελες, της Καλιφόρνια. Γεννημένη σε οικογένεια ηθοποιών, ακολούθησε και εκείνη την ίδια πορεία και ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ. Όμως δεν είναι αυτά τα στοιχεία της που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Είναι φιλάνθρωπος, και το έχει αποδείξει πολλές φορές καθώς έχει δωρίσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε αναπτυσσόμενες όπως το Σουδάν, το Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο και άλλες πολλές. Επίσης, έχει υιοθετήσει τρία παιδιά μαζί με τον πρών σύζυγό της, Μπραντ Πιτ.

Beyonce

Η Μπιγιονσέ είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια, στιχουργός, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Όλοι την ξέρουμε και την αγαπάμε για τα θαυμάσια τραγούδια της και τις απίθανες παρουσίες της, ενώ κάθε της εμφάνιση είναι θεματικό γεγονός! Πέρα από αυτά όμως, μετά τον μεγάλο τυφώνα που κατέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι της Αμερικής, η Μπιγιονσέ ίδρυσε το Ίδρυμα Surivor, το οποίο προσέφερε στέγη και τροφή στα θύματα του τυφώνα και είχε προσφέρει στο ίδρτμα πάνω από δίομυσι εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, το ίδρυμα αυτό, παρείχε ξανά βοήθεια σε θύματα του τυφώνα Like που χτύπησε την Αμερική μερικά χρόνια αργότερα.