fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αντιαισθητικό προγούλι μπορεί να γίνει παρελθόν

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Με απλές αλλά στοχευμένες ασκήσεις θα πείτε αντίο στο διπλοσάγονο.

Το λίπος στο λαιμό και τα μάγουλα δυστυχώς είναι ένα θέμα που "κατακαίει" τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Κανείς δεν χαίρεται όταν βλέπει στις selfie του να διακρίνεται έντονα ένα προγούλι και να χαλάει την εικόνα του προσώπου.

Σας έχουμε καλά νέα, ωστόσο καθώς υπάρχουν τρόποι να πείτε «αντίο» μια και καλή στο προγούλι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσετε την υπομονή και επιμονή σας να αλλάξετε κάποιες -κακές- συνήθειές σας και να εντάξετε μια σειρά απλών ασκήσεων στην καθημερινότητά σας. Πιστέψτε μας θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα σχετικά σύντομα.

Οι κατάλληλες ασκήσεις

Το μασάζ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τονώστε τους μύες και μειώστε την κατακράτηση υγρών. Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσετε από κάτω, από το σαγόνι και κάνοντας κυκλικές κινήσεις και να ανεβείτε σταδιακά προς τα πάνω.

Μασήστε δυνατά. Κάντε πως μασάτε μεγάλες μπουκιές 50 φορές την ημέρα.

Κρατήστε το κεφάλι σας για 10 δευτερόλεπτα ριγμένο πίσω. Επαναλαμβάνεται καθημερινά.

Τεντωθείτε. Κρατήστε τον λαιμό στημένο και τεντωμένο συχνά μεσα στην ημέρα. Κάντε το καθημερινά.

Εκτός από το πλεονάζον βάρος, οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του διπλοσάγονου είναι η ηλικία και τα γονίδια. Εχουμε δει ανθρώπους ιδιαίτερα λεπτούς με προγούλι και αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Καθώς η ηλικία αυξάνεται, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και με τη συμβολή της βαρύτητας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλεονάζοντος ή χαλαρού δέρματος, με ή χωρίς πλεονάζον λίπος, το οποίο τελικά μπορεί να πάρει τη μορφή «προγουλιού». Σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του παίζουν, όμως, και τα γονίδια. Όποιος έχει οικογενειακό ιστορικό μικρής λιποαποθήκης στο πηγούνι του- προγούλι και δέρμα όχι πολύ καλής ελαστικότητας, έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει και ο ίδιος και μάλιστα από νεαρή ηλικία.

Η κατάλληλη διατροφή

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ζάχαρης, αλλά και αλατιού είναι η βασική αιτία που έχετε τοπικό λίπος στο πρόσωπο. Κυρίως το αλκοόλ και το αλάτι είναι εκείνα που μπορούν επηρεάσουν τους ιστούς του σώματος σας και κυρίως του προσώπου, ώστε να υπάρξει κατακράτηση υγρών. Κόψτε το η ελαττώστε το όσο μπορείτε και θα δείτε να γίνοντα θαύματα στο πρόσωπο σας.

Πιείτε πράσινο τσάι που περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα συστατικά που επιταχύνουν τον αργό ρυθμό που έχει ο μεταβολισμός σας. Ετσι θα κάψετε λίπος και φυσικά θα χάσετε βάρος.

Νερό, νερό, νερό. Δεν θα σταματήσουμε να σας το λέμε.

Καταναλώστε φρούτα, ξηρούς καρπούς, καστανό ρύζι, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά. Εντάξτε με λίγα λόγια την βιταμινη E στην διατροφή σας.