fbpx

Ξεκινήστε να αποθηκεύετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μαθετε τα λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα ρούχα σας

Ο Μάρτιος σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και μαζί του και ο χειμώνας, μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή. Όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο πιο πολύ θέλετε να απομακρύνετε μια για πάντα τα βαριά, χειμωνιάτικά σας ρούχα από την ντουλάπα. Καθώς αναζητάτε τα πιο αέρινα, ανοιξιάτικά και καλοκαιρινά ρούχα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα ανανεώσουν την ντουλάπα σας, έρχεστε αντιμέτωποι με μια στοίβα από ρούχα που φοράγατε τον χειμώνα και δεν ξέρετε τώρα τι να τα κάνετε. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας σας είναι και τα υποδήματά που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζετε όλα μαζί σε σακούλες και ξεμπερδεύετε.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες τους οποίους αν ακολουθήσετε πιστέψτε μας τα ρούχας σας θα παραμείνουν σαν καινούργια όταν θα τα χρειαστείτε ξανά του χρόνου.

Κάντε κατηγορίες με τα ρούχα σας.

Χωρίστε τα ρούχα σας σε ομάδες ανάλογα με το είδος τους. Για παράδειγμα, κάντε μια ξεχωριστή στήλη με τις φούστες, τις μπλούζες, τα πουκάμισα, τα παντελόνια, κλπ. Η καθεμια στήλη που θα δημιουργήσετε φροντίστε να είναι, όσο το δυνατόν γίνεται, διαταγμένη από το πιο σκουρόχρωμο στο πιο ανοιχτόχρωμο ρούχο.

Βάλτε πλυντήριο.

Το ξέρουμε οτι είναι κοπιαστικό και χρονοβόρο να βάλετε τόσα πλυντήρια αλλά τα ρούχα πρέπει να αποθηκευτούν καθαρά. Επιπλέον αν τα αποθηκεύσετε και σιδερωμένα τότε θα τα διατηρήετε πραγματικά σαν καινούργια.

Ξεκαθαρίστε τι πετάτε και τι κρατάτε.

Ισχύει και για τα ρούχα και για τα παπούτσια. Εκμεταλλευθείτε αυτή την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε αυτά που θα κρατήσετε, αυτά που θα χαρίσετε και αυτά που θα πετάξετε

Διπλώστε τα σωστά

Τα ρούχα σας διπλώστε τα με προσοχή τοποθετώντας τα βαρύτερα ρούχα στον πάτο και τα ελαφρύτερα από πάνω.

Καθαρίστε σωστά τα παπούτσια

Καθαρίστε καλά όλα όσα έχετε αποφασίσει να κρατήσετε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μπότες και στα παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, που σίγουρα θα έχουν κρατήσει και την περισσότερη βρώμα. Καθαρίστε τόσο το επάνω όσο και το κάτω μέρος του παπουτσιού και φρόντιστε να μην αφήσετε ίχνος αλατιού ή λάσπης.

Οι σωστές σακούλες αποθήκευσης

Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες, ούτε τις σακούλες του καθαριστηρίου για να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, διότι αυτές οι σακούλες μπορούν να συγκρατήσουν υγρασία στο εσωτερικό τους. Επιλέξτε τις ειδικές σακούλες, και για κρεμαστά ρούχα και για όσα διπλώνετε, οι οποίες παρ’ όλο που έχουν πλαστικό στη μια πλευρά τους, διαθέτουν και υφασμάτινες πλευρές, ώστε να αναπνέουν τα ρούχα και να μην κινδυνεύουν από την υγρασία.

Τα παπούτσια σε κουτιά

Για να διατηρήσετε τα παπούτσια και τις μπότες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να αποθηκεύσετε το καθένα σε διαφορετικό κουτί. Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να μην πετάτε τα κουτιά από τα καινούρια παπούτσια.