fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάντε κωπηλατικό και χάστε λίπος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τραβήξτε... κουπί στο γυμναστήριο και χάστε θερμίδες

Η αερόβια γυμναστική είναι γεγονός οτι μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπες. Oμως μην ξεχνάτε πως ακόμη και χρησιμοποιώντας το ίδιο το σώμα μας ως «εργαλείο» μπορούμε να γυμναστούμε οπουδήποτε. Το ποδήλατο και ο διάδρομος είναι τα παραδοσιακά όργανα γυμναστικής που προτιμούν οι περισσότεροι για να κάψουν τις περιττές θερμίδες. Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη μηχάνημα που είναι πιο αποτελεσματικό και αυτό είναι το κωπηλατικό.

Δεν είναι καινούργιο fit trend όμως είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό. Η κωπηλατική μηχανή ουσιαστικά μεταφέρει τη φυσική κίνηση της κωπηλασίας σε έναν κλειστό χώρο χωρίς νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να γυμνάσετε το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος ταυτόχρονα μέσα από τις ίδιες ασκήσεις. Μπορείτε για αρχή να πειραματιστείτε με μία διαλειμματική προπόνηση από δίλεπτους γύρους κωπηλασίας και ένα λεπτό ανάπαυσης με περπάτημα και διατάσεις. Έτσι θα γίνετε fit πολύ σύντομα.

Δείτε ένα 20λεπτο βίντεο με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων στο μηχάνημα κωπηλατικής. Αν το κάνετε 3 φορές την εβδομάδα θα δείτε πολύ σύντομα το σώμα σας να αλλάζει.

Τα οφέλη της κωπηλατικής:

Δυναμώνει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται αποτελεσματικά η καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα.

Η κωπηλασία επίσης βελτιώνει το μεταβολισμό, δηλαδή αυξάνει τη δαπάνη θερμίδων, και την ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.

Με την άσκηση με κωπηλατική μπορείτε να κάψετε περίπου 800 θερμίδες σε μία ώρα. Όπως και σε κάθε άλλη κατηγορία άσκησης, έτσι και σε αυτή «παίρνετε ότι δίνετε». Αλλά αν ξεκινήσετε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά, θα εκπλαγείτε με το πόσο λίπος μπορείτε να κάψετε.

Με την κωπηλασία μπορούμε να βοηθήσουμε τη στάση του σώματος. Τραβώντας τη χειρολαβή πίσω από την αντίσταση και το βάρος, το οποίο αναγκάζει να ανοίξετε τους ώμους και το στήθος σας, και να χρησιμοποιήσετε τους μύες στους ώμους και την πλάτη σας. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη συνολική στάση του σώματος και να σας βοηθήσει να σταθείτε πιο ψηλοί.

Δεν επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό σας. Η κωπηλασία δεν θέτει καμία επιπλέον επίπτωση στο σώμα σας. Συνολικά η προπόνηση με κωπηλατική δεν είναι καθόλου επίπονη, καθιστώντας το όργανο αυτό ένα πολύ καλό τρόπο για να μείνετε σε φόρμα, ακόμα και αν έχετε κάποιο τραυματισμό.

Η κωπηλασία χαράζει τους κοιλιακούς σας με έναν τρόπο άλλες μηχανές δεν μπορούν. Ξεχάστε sit-ups! Κάθε φορά που θα πιάνετε, ή ξεκινάτε την κωπηλατική άσκηση, υποχρεώνετε την κοιλιά σας για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη μετακίνηση.