fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινήσατε δίαιτα; Αυτοί είναι οι τρείς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην την "σπάσετε"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

To χάσιμο των κιλών θέλουν υπομονή και επιμονή.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που πολλοί έχουμε την διάθεση να μπούμε σε πρόγραμμα σωστής και υγιεινής διατροφής για να εμφανιστούμε κομψοί το καλοκαίρι. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουμε μια αυστηρή διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι γευστικοί πειρασμοί αλλά και η σκληρή καθημερινότητα δεν μας το επιτρέπουν πάντα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια έξυπνα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να μην ξεφύγετε απο το διατροφικό σας πλάνο αλλά και να μην στερηθείτε και τα αγαπημένα σας σνακ.

Οι τρείς βασικοί κανόνες για να μείνετε πιστοί σε ενα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Κάνε μία λίστα με το μενού της εβδομάδας:

Αν είστε μόνοι σας τα πράγματα είναι εύκολα ψωνίζετε αυτά που πρέπει και δύσκολα μπαίνετε σε πειρασμό. Αν έχετε όμως οικογένεια και παιδιά τότε πρέπει να συνδυάσετε τα σωστά τρόφιμα που θα φάνε όλοι. Έτσι, θα ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεται να ψωνίσετε και κυρίως τι θα υπάρχει στο ψυγείο και στα ντουλάπια, ώστε να αποφύγετε τις ατασθαλίες. Προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής! Κομμένα ή σε χυμό το πρωί, χαρίζουν πολύτιμη ενέργεια στον οργανισμό.

Γίνετε expert στην γεωμετρία και βάλτε χρώμα στα πιάτα σας:

Εχει μεγάλη σημασία πώς "στολίζετε" το πιάτο σας. Γεμίστε το μισό με λαχανικά (ωμά ή μαγειρεμένα στον ατμό). Στο άλλο μισό, προσθέστε ένα φιλέτο κοτόπουλο, μία μερίδα σολομό ή πατάτες που θα έχετε ψήσει στο φούρνο με αρωματικά βότανα και λίγο λάδι για να είναι γευστικές. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονα χρώματα έχουν πολλές βιταμίνες και επιπλέον σας εμπνέουν για ευφάνταστους συνδυασμούς. Βάλτε στο πιάτο σας μία μικρή μερίδα μακαρόνια ή ρύζι η οποία «μεταμορφώνεται» με τρίχρωμες πιπεριές, ντοματίνια, τριμμένο καρότο, αρακά ή καλαμπόκι. Μπορείτε να προσθέσετε λάδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι για έξτρα γεύση.

Οι σωτήριοι καρποί:

Βάλτε μια χούφτα καρύδια, αμύγδαλα ή άλλο (κατά προτίμηση ανάλατα) και φύλαξτέ τα σε ένα σακουλάκι για το γραφείο ή σε ένα μικρό μπολάκι για το σπίτι. Το «τσιμπολόγημα» από την αρχική συσκευασία και σε όλη τη διάρκεια της μέρας μπορεί να ισοδυναμεί με 3 φορές παραπάνω από το κανονικό, οπότε έτσι θα έχετε τον έλεγχο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μπάρες δημητριακών, συνδυάζοντας ξηρούς καρπούς, ταχίνι, μέλι και μαύρη σοκολάτα.

Να θυμάστε πώς όποια δίαιτα και να ακολουθήσετε το νερό, η άσκηση και ο καλός ύπνος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σας στο αδυνάτισμα.