fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιλέκο με βάρη για τέλεια γράμμωση των μυών.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το weighted vest είναι ένα γιλέκο γεμάτο με πλάκες-φορτία έτσι ώστε να αισθάνεστε την άμεση προσθήκη βάρους όταν προπονείστε με αυτό.

Τα γιλέκα με βαρη μπορούν να χρησιμοποιηθουν με απεριόριστες ασκήσεις και το σίγουρο είναι πως θα απογειώσουν την προπόνησή σας , είτε είστε αθλητής του CrossFit είτε γυμνάζεστε στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας. Έχουν ευρεία χρήση εφαρμογών σε ασκήσεις όπως έλξεις στο μονόζυγο, σε ασκήσεις αναρρίχησης και φυσικά σε προπονήσεις καλλισθενικής φύσεως. Είναι ιδανικά, επιπλέον, για να τα χρησιμοποιείτε στις προπονήσεις σας στο τρέξιμο και για να κάνετε εκρηκτικά σπριντ.

Πρόκειται για ένα εργαλείο για εξειδικευμένες προπονήσεις και εστιάζει στο κάψιμο πολλών θερμίδων. Το γιλέκο βοηθά στο να αυξήσετε το παραγόμενο έργο των μυών που συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, οι προβολές, τα squat, οι έλξεις, οι κάμψεις, τα muscle ups κ.α.

Αν δεν έχετε ξαναφορέσει γιλέκο με φορτίο στο παρελθόν ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω οφέλη και ίσως να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα:

Χάνετε περισσότερο βάρος.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων προπονείται για να χάσει βάρος και να αποκτήσει καλλίγραμο σώμα. Το να φοράτε γιλέκο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων σας, είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Καθώς ξεκινάτε την εμπειρία σας στην προπόνηση με γιλέκο μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο φυσικής κατάστασης σιγά-σιγά. Όσο το σώμα σας προσαρμόζεται στην comfort zone θα πρέπει να δώσετε την ανάλογη προσοχή πριν αρχίσετε να προσθέτετε περισσότερα φορτία στο γιλέκο. Καθώς συνεχίζετε να προπονείστε το σώμα προσαρμόζεται στο εκάστοτε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Δυνατά Οστά.

Καθώς φοράτε γιλέκο και προπονείστε σας βοηθά στην αύξηση της δύναμης και της πυκνότητας των οστών σας. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας ασκήσεις όπως Squats, τρέξιμο, push ups και οτιδήποτε άλλο στο οποίο είστε αναγκασμένοι να συγκρατήσετε το δικό σας βάρος.

Σε αρκετές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η προπόνηση με γιλέκο μπορεί να αυξήσει ελαφρώς την οστική πυκνότητα – ο σκελετός σας αναγκάζεται να αντέξει το πρόσθετο βάρος. Ξεκινήστε με μικρό βάρος και συνεχίστε να προσθέτετε βάρος όσο δυναμώνετε. Εάν νιώσετε πόνο, μειώστε το βάρος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα κάνετε προπόνηση με το Weighted Vest

Weighted Vest