fbpx

Πείτε αντίο στα γκρίζα μαλλιά με αυτές τις τροφές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποιά τρόφιμα να επιλέξετε για να καθυστερήσετε τα γκρίζα μαλλιά

Τα γκρίζα μαλλιά είναι για τους περισσότερους άντρες γοητεία, ωστόσο για όλες τις γυναίκες είναι απλά ένα από τα σημάδια του χρόνου που περνά. Κάτι που δεν μας χαροποιεί καθόλου. Μην πανικοβάλλεστε όμως καθώς σας έχουμε καλά νέα. Αν προσθέσετε στη διατροφή σας τις κατάλληλες τροφές τότε θα καταφέρετε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας ανέπαφο κια να καθυστερήσετε τα αντιαισθητικά γκρί μαλλιά.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ είναι οτι το στρες προκαλεί πρόωρες άσπρες τρίχες. Σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολο να το αποφύγετε, αλλά δοκιμάστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Ξαπλώστε για λίγο στο κρεβάτι με τα φώτα κλειστά και αδειάστε το μυαλό σας, κάντε γιόγκα ή οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης σας ευχαριστεί και διώχνει την ένταση.

Οι τροφές που βοηθάνε στην διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας:

Σοκολάτα

O χαλκός που περιέχεται στην αγαπημένη τροφή βοηθάει στην παραγωγή μελανίνης, στην οποία οφείλεται το χρώμα των μαλλιών. Φαγητά πλούσια σε χαλκό είναι επίσης τα μανιτάρια και οι φακές.

Σολομός.

Πλούσιος σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, ο σολομός περιέχει και σελήνιο, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας υγιούς κόμης. Παράλληλα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που παράγονται μέσω φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών στον ενδοκυττάριο και μεσοκυττάριο χώρο ή από εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση και οι οποίες παίζουν ρόλο στη γήρανση.

Φράουλες.

Μια νόστιμη πηγή βιταμίνης C η οποία βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Ξηροι καρποί και πορτοκάλι

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες τους προστατεύουν τον οργανισμό από την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών είναι η βιταμίνη Α, την οποία θα βρείτε σε κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα, αλλά και η βιταμίνη Ε, που υπάρχει σε ξηρούς καρπούς και φασόλια.

Δημητριακά

Τα δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β-12, όπως και τα αυγά, το συκώτι, τα νεφρά, τα ψάρια και τα οστρακοειδή.

Συκώτι και θαλασσινά

Πρόκειται για τροφές πλούσιες σε χαλκό κυρίως τα στρείδια και οι αχιβάδες.