fbpx

Οι αιτίες που το δέρμα σας παραμένει ξηρό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ακόμα και αν φοράτε τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες.

Ο χειμώνας είναι η εποχή που το δέρμα μας υποφέρει εξαιτίας του κρύου. Τι γίνεται όμως όταν η αίσθηση ξηρότητας που νιώθετε παραμένει και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου; Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι ακόμα και όταν χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα το δέρμα τους παρουσιαζε τα παρακάτω συμπτώματα:

Θαμπή όψη

Ξεφλούδισμα

Ερυθρότητα

Αίσθηση τραβήγματος

Μήπως ανήκετε και εσείς στις γυναίκες που για ανεξηγητους λόγους έχου ξηρή επιδερμίδα όλες τις εποχές του χρόνου; Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που δεν φαντάζεστε οτι μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και κάποιες καθημερινές συνηθειες που κάνουν το φαινόμενο πιο έντονο.

Πίνετε πολύ αλκοόλ

Αν πίνετε έστω και 3 φορές την εβδομάδα το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σε τέτοιο βαθμό που χρειάζεται να κάνετε επιπλέον προσπάθεια για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα

Κάνετε πολύ ζεστά ντούς

Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα και να γίνεται πιο ευαίσθητο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή, εκείνη που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος.

Κάνετε κακό ύπνο.

Σίγουρα το ξενύχτι στα μπαρ ή βλέποντας τις βραδινές σειρές στην τηλεόραση, είναι ωραίοα αλλά δεν κάνει καλό στο δέρμα μας. Καλό είναι να απολαμβάνουμε και τον ύπνο μας. Κατά τη διάρκειά του παράγεται κολλαγόνο και επιδιορθώνονται οι βλάβες του.

Πίνετε πολλούς καφέδες

Ο καφές μας ξυπνάει, μας τονώνει αλλά αφυδατώνει πολύ τον οργανισμό με αποτέλεσμα το πρόσωπο να έχει μια θαμπή όψη.

Πίνετε ελάχιστο νερό

Όποια ενυδατική σύνθεση και να επιλέξετε, δε θα έχετε αποτέλεσμα αν δεν απορροφά υγρασία η επιδερμίδα από τον οργανισμό. Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε 2-3 λίτρα νερό τη μέρα.

Δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, που αναπλάθουν και διατηρούν τη λάμψη και τη ζωντάνια της επιδερμίδας. Η Βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου. Μην αμελείτε αυτή την πολύτιμη βιταμίνη της ομορφιάς και της ξεκούρασης.

Μερικά tips για τέλεια ενυδάτωση

Κάντε μάσκα ενυδάτωσης: Οι μάσκες ενυδάτωσης αποτελούν την έκτακτη φροντίδα του δέρματός μας. Προσφέρουν εντατική ενυδάτωση ενεργοποιώντας τα κύτταρα και εξασφαλίζοντας ουσιαστική ενυδάτωση σε όλο της το φάσμα. Για το λόγο αυτό εφαρμόζονται για διάστημα 20-30 λεπτών και στη συνέχεια αφαιρούνται αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό. Εφαρμόζονται 2-3 φορές την εβδομάδα ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ξηρότητας για αποκατάσταση της υγρασίας του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε Booster: Εάν η δράση της κρέμα δεν σας αρκεί, μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση της με τη χρήση ορισμένων booster, ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες σας.

Ψεκστείτε με Spray νερού: Πολλές φορές η ξηρή επιδερμίδα οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας του χώρου η οποία επιδρά στα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Εφαρμόστε ένα spray νερού, όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα και αφήστε το δέρμα σας να το απορροφήσει πλήρως.

Ενυδάτωση με serum: Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για σωστή ενυδάτωση θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μέσα προς τα έξω. Τα serum, ή αλλιώς οι οροί, είναι λεπτόρρευστες ουσίες οι οποίοι στοχεύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη στο δέρμα. Χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών με βάση το νερό, για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε μικρότερη ποσότητα, είναι λεπτόρρευστοι και αποτελούν ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Θα πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας μετά τον καθαρισμό του πρόσωπο ώστε να ενυδατώνουν τα κύτταρα, όταν οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί.