fbpx

Κόκκινο κρασί: Πιείτε στην...υγειά σας!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα οφέλη είναι πολλά και σπουδαία

Μην έχετε καθόλου τύψεις αν πίνετε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί με το φαγητό το σας το βράδυ, ακόμα και αν το κάνετε σε καθημερινή βάση. Ένα ποτήρι από αυτό το φυσικό και γευστικό ελιξήριο καθημερινά συνοδεύει άψογα το γεύμα σας ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ευεξία σας. Το κόκκινο κρασί έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδιότητα: ενεργοποιεί ένα γονίδιο το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Αυτό σημαίνει οτι προωθεί τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος η οποία με τη σειρά της σας βοηθά στη σταδιακή εξάλειψη του σωματικού λίπους. Βέβαια μιλάμε πάντα αυστηρά για ένα μόνο ποτήρι κρασί καθημερινά.

Ας δούμε τα πολλαπλά οφέλη απο την κατανάλωση του κόκκινου κρασιού

Αν νιώθετε κουρασμένοι πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας εκείνες τις ημέρες που αισθάνεστε σχετικά απαθείς ή περισσότερο κουρασμένοι από το κανονικό.

Κάνει όντως καλό στην καρδιά. Εκτός από τις πολυφαινόλες το κόκκινο κρασί περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνει το σχηματισμό τους και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία σας. Επομένως, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Προστατεύει απο τον καρκίνο του στήθους και του πνεύμονα. Το κόκκινο κρασί είναι ένα απίστευτο αντιοξειδωτικό. Αυτή η φυσική πηγή είναι ικανή να εμποδίσει την ανάπτυξη κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τον καρκίνο του στήθους ή του πνεύμονα. Μια από τις καλύτερες ιδιότητες που διαθέτει είναι κυρίως η δράση της ρεσβερατρόλης η οποία παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες ανεβαίνουν και παρουσιάζουν προβλήματα καρκίνου.

Βοηθά στη φροντίδα των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων του αίματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Το κόκκινο κρασί περιέχει συγκεκριμένες ενώσεις οι οποίες κατά τη ζύμωση του βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης στρεπτόκοκκων καθώς και άλλων βακτηρίων που συσχετίζονται με τα οδοντικά προβλήματα ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, ακόμη και του πονόλαιμου.

Γενικά καλό είναι να γνωρίζετε οτι το τα κόκκινα κρασιά έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία σας σε σύγκριση με τα λευκά. Επειδή περιέχουν και τις φλούδες των σταφυλιών, τα κόκκινα κρασιά έχουν ένα ισχυρό είδος αντιοξειδωτικών που ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Αυτή προσφέρει εξαιρετική προστασία για τα αιμοφόρα αγγεία σας και μπορεί να εξουδετερώσει τους θρόμβους στο αίμα. Το κόκκινο κρασί είναι το ποτό που έχει θεωρηθεί ως το πιο ευεργετικό από όλα τα αλκοολούχα γι αυτό απολαύστε το (με μετρο πάντα) άφοβα!