fbpx

Το ξέρετε οτι τα καρότα κάνουν καλό και στο δέρμα;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ισως δε γνωρίζετε οτι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας στην ρουτίνα ομορφιάς και στη περιποίηση του δέρματός σας είναι τα καρότα. Τα πορτοκαλί και εύγεστα λαχανικά διαθέτουν απίστευτες ιδιότητες που κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό και χαρίζουν υγεία και ευεξία, αλλά και ομορφιά.

Αν επιθυμείτε όμορφο και καθαρό δέρμα καταναλώστε καρότα. Η νόστιμη αυτή υπερτροφή κάνει θαύματα στο κουρασμένο δέρμα. Αν θέλετε να μείνετε νέα για πάντα, τρώτε κάθε βράδυ καρότα σε ένα φλιτζανάκι του τσαγιού με λεμόνι και αν θέλετε για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό σας των μαγευτικών ιδιοτήτων τους, συνδυάστε τα με αβοκάντο. Μετά από λίγες μέρες κατανάλωσης καρότων θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει και να βρίσκετε στα καλύτερα του. Φυσικά τα καρότα εκτός οτι μας ομορφαίνουν μας προστατεύουν και απο τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων του ήλιου.

Διατροφική αξία:

Περίπου 100 γραμμάρια καρότου περιέχουν 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 0,6 γρ. πρωτεΐνης, 0,3 γρ. λίπους, 30 mg ασβεστίου και 0,6 mg σιδήρου. Εκτός από αυτό, τα καρότα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β1, Β2, Β6, C, Κ, βιοτίνης, κάλιου και θειαμίνης.

Τα καρότα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βήτα καροτίνης, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης και στην απαλλαγή από ακαθαρσίες στο αίμα, όπως οι χημικές ουσίες ή ακόμα και το οξυγόνο. Επίσης, επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και άλλων αρνητικών επιπτώσεων που συνδέονται με τη γήρανση. Πολλοί beauty experts χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες το καρότο για την ενίσχυση της ομορφιάς του δέρματος. Ο χυμός του έχει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού που είναι αποτελεσματικές στην αποτοξίνωση του ήπατος και επομένως στην αντιμετώπιση της ακμής που προκαλείται από την τοξικότητα του αίματος. Επίσης, ο χυμός του καρότου είναι χρήσιμος για τη θεραπεία ανωμαλιών στο χρώμα του δέρματος. Η υψηλή ποσότητας βιταμίνης Α και τα άλλα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, τρέφουν αποτελεσματικά το δέρμα, εμποδίζουν την ξηροδερμία, την ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα.

Μάσκες με καρότο

Μέλι / Καρότο

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο καρότο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση και στην λάμψη της επιδερμίδας. Σε ένα μπολάκι τρίβουμε ένα καρότο και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και απλώνουμε την μάσκα για περίπου μισή ώρα.


Καρότο/ Αβοκάντο/ Μέλι/ Ελαιόλαδο

1 καρότο

1 αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Συνδυάστε το αβοκάντο με το καρότο και παρασκευάστε μια μάσκα σούπερ θρεπτική. Πολτοποιούμε το αβοκάντο και το καρότο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο. Εφαρμόζουμε την μάσκα στο πρόσωπο για μισή ώρα.