fbpx

Το γιαούρτι είναι το μυστικό ομορφιάς των σταρ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και εμείς σας προτείνουμε 4 σπιτικές μάσκες για να ανανεώσετε το δέρμα σας

Το απίθανο γιαούρτι εκτός απο νόστιμο και σουπερ θρεπτικό είναι πολύτιμο και για την ομορφιά μας καθώς βοηθάει στην τόνωση και στην θρέψη της επιδερμίδας του προσώπου. Επιπλέον λειαίνει τις ρυτίδες. Το γιαούρτι είναι ελιξήριο ομορφιάς εδώ και πολλές δεκαετίες και πολλές σταρ το χρησιμοποιούν για να ενυδατώσουν το δέρμα τους.

Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής για 4 σπιτικές μάσκες με γιαούρτι!

Για την μείωση των ρυτίδων

Μία από τις αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες με γιαούρτι για την αντιμετώπιση ρυτίδων με αγνό και φυσικό τρόπο είναι αυτή. Έχει ως κύριο συστατικό της το ροδάκινο, και συμπληρώνεται με την εξαιρετική δράση του γιαουρτιού και του μελιού.

Υλικά

1 μέτριο σε μέγεθος ροδάκινο

2 κουταλιές της σούπας με γιαούρτι της επιλογής σας

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Πλένετε με ζεστό νερό το πρόσωπό ώστε να ανοίξουν οι πόροι και η επιδερμίδα να ενυδατωθεί. Αμέσως, ετοιμάζετρ τη μάσκα σας. Σε ένα μπολάκι βάζετε το μέλι, το γιαούρτι και το ροδάκινο. Το ροδάκινο πρέπει να είναι χωρίς τη φλούδα και λιωμένο στο μπλέντερ. Αναμειγνύετε καλά τα 3 υλικά είτε ανακατεύοντας με κουτάλι είτε χτυπώντας στο μπλέντερ. Τοποθετείτε τη σπιτική μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό εκτός από τα μάτια. Την αφήνετε να δράσει για 20 – 30 λεπτά. Την ξεπλένετε με άφθονο δροσερό νερό.

Για αντιγήρανση

Πρόκειται για μία από τις καλές σπιτικές μάσκες με γιαούρτι που χαρίζουν ενυδάτωση.

Υλικά

1 κρόκο από αβγό

1 κουταλιά της σούπας από ένα μέλι

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά

½ κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Είναι προαιρετικό αλλά χρήσιμο.

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνετε μόνον τον κρόκο από ένα αβγό. Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ρίχνετε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Και τέλος, μισό κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο, αν θέλετε. Με ένα κουτάλι, ανακατεύετε καλά και αναμειγνύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόζετε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Την αφήνετε να δράσει για 15 έως 25 λεπτά. Αφαιρείτε ξεπλένοντας με άφθονο δροσερό νερό.

Για καθαρισμό του προσώπου

Φτιάχνεται από 3 υλικά, καθένα εκ των οποίων προσφέρει και διαφορετικά οφέλη στην επιδερμίδα. Την βάζετε 1 με 2 φορές το μήνα.

Υλικά

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο αρακά

½ κούπα (το πολύ 100 ml) από χυμό καρότου και

1 κουταλάκι του γλυκού από αιθέριο έλαιο νυχτολούλουδου. Είναι προαιρετικό.

Εκτέλεση

Πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό προς ζεστό νερό. Πλένετε καλά λίγα καρότα και τα βάζετε με τη φλούδα τους να στυφτούν. Αφήνετε στο μπλέντερ τη μισή κούπα από χυμό καρότου, τις δύο κουταλιές της σούπας από φρέσκο αρακά και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Προαιρετικά προσθέτετε και το αιθέριο έλαιο νυχτολούλουδου.

Χτυπάτε τα τρία (ή τα τέσσερα) υλικά καλά. Εφαρμόζετε την έτοιμη σπιτική μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήνετε ακάλυπτα τα μάτια: και τα κινητά βλέφαρα και τους κύκλους. Την αφήνετε στο πρόσωπό για τουλάχιστον 20 λεπτά. Την αφαιρείτε ξεπλένοντας με μπόλικο χλιαρό νερό. Στο τέλος ρίχνετε και λίγο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να σφίξει το δέρμα. Στεγνώνετε το πρόσωπό από τα νερά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Για το ταλαιπωρημένο δέρμα

Μια μάσκα για να δώσετε ζωντάνια στο δέρμα σας. Να το ξεκουράσετε στην ουσία, όταν είναι κουρασμένο. Μπορείς να επαναλάβετε τη χρήση από 1 φορά το μήνα έως 1 φορά στις 10 ημέρες.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 ώριμη μπανάνα, μέτρια σε μέγεθος.

Εκτέλεση:

Πλένετε με ζεστό νερό το πρόσωπό και τα χέρια σας. Αμέσως, ρίχνετε στο μπλέντερ την ώριμη μπανάνα και το γιαούρτι. Χτυπάτε για μισό λεπτό και είναι έτοιμη για χρήση. Την απλώνεις γρήγορα σε όλο το πρόσωπο και τα χείλη. Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, δε βάζετε ούτε κάτω από τα μάτια. Περιμένετε από 20 έως 45 λεπτά. Με κομμάτια από βαμβάκι ή μαλακό χαρτί υγείας αφαιρείτε τα πολλά. Ξεπλένετε το πρόσωπό καλά με άφθονο δροσερό νερό. Το σκουπίζεις απαλά και ταμποναριστά.