fbpx

Μην αντιστέκεστε στα παγωτά: Κάναμε την λίστα με τα παγωτά που δεν παχαίνουν

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Καταναλώστε χωρίς φόβο και με...πολύ πάθος το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά, θάλασσα, καρπούζι και φυσικά παγωτά. Αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για παγωτό τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Το μυαλό όλων μας φυσικά καθε φορά που απολαμβάνουμε ένα παγωτό πάει στις θερμίδες και στο λίπος. Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παγωτά; Υπάρχει τρόπος να απολαύσετε το αγαπημένο σας παγωτό χωρίς να παχύνετε; Πόσες θερμίδες έχουν τα light παγωτά;

Τι να προσέξετε αν κάνετε δίαιτα

Αν το βάρος σας απασχολεί ή κάνετε δίαιτα καλό είναι να αποφεύγετε τα παγωτά τύπου «σπέσιαλ» «γίγας» κτλ. Τα παγωτά σάντουιτς, το κασάτο, το παρφέ έχουν συνήθως περισσότερες θερμίδες γιατί είναι μεγάλα σε μέγεθος και έχουν πολύ ζάχαρη και λιπαρά.

Αποφύγετε αυτά που συνοδεύονται με σαντιγί, ξηρούς καρπούς και σιρόπια.

Ακόμη καλό είναι να αποφεύγετε τους μεγάλους πυραύλους, τα παγωτά με επικάλυψη σοκολάτας, αλλά και όσα έχουν πολλά σιρόπια, ξηρούς καρπούς κτλ

Προσοχή με τα ξυλάκια καθώς μπορεί να έχουν έως και 500 θερμίδες.

Μια καλή επιλογή αν προσέχετε το βάρος σας είναι και οι γρανίτες που θεωρούνται πιο διαιτητικές, γιατί δεν περιέχουν πολλά λιπαρά, ούτε γάλα, αλλά χυμούς φρούτων με ζάχαρη.

Τα sorbet και οι γρανίτες είναι κατάλληλα και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αφού δεν περιέχουν γάλα.

Το παγώτο γιαούρτι (frozen yogurt) είναι επίσης μία καλή λύση και υγιεινή και χαμηλών θερμίδων. Αρκεί να μη βάλετε έξτρα σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς από πάνω.

Φτιάξτε σπιτικό παγωτό. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι 0% και το φρούτο της αρεσκείας σας (ταιριάζουν τέλεια οι φράουλες και το πεπόνι), πολτοποιήστε τα σε μπλέντερ και τοποθετήστε τα σε ειδικές θήκες, πλαστικές, για παγωτό ξυλάκι που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα για οικιακό εξοπλισμό.

Παγωτά και θερμίδες

Βανίλια = 140 θερμίδες, η μπάλα

Σοκολάτα = 180 θερμίδες, η μπάλα

Παρφέ = 350 θερμίδες, η μπάλα

Γρανίτα = 80 έως 110

Φράουλα = 100 θερμίδες, η μπάλα







Διαβάστε ακόμα