fbpx

Πώς θα δροσιστείτε ανέξοδα το καλοκαίρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Απλοί και εύκολοι τρόποι να δροσιστείτε

Το καλοκαίρι είναι εδώ μαζί και η αφόρητη ζέστη που μας δυσκολεύει την ζωή. Οι περισσότεροι αγαπάμε το καλοκαίρι και απολαμβάνουμε τις χαρές της θάλασσας, τα ταβερβνάκια το βράδυ και τα θερινά σινεμά. Ωστόσο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ όλοι ψάχνουμε εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους να δροσιστούμε. Το aircondition είναι μια λύση, υπάρχουν όμως πολλοί ακομα τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα.

Αγοράστε από το φαρμακείο ένα spray νερού, το οποίο θα έχετε μόνιμα στην τσάντα.

Έχετε μακριά μαλλιά; Κάντε τα κοτσίδα για να μη σας ταλαιπωρούν και αποφύγετε να τους βάζετε προϊόντα styling

Χρησιμοποιήστε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, που είναι και πιο δροσερές και αφήστε τα συνθετικά και τα λοιπά υφάσματα για το χειμώνα

Πριν φύγετε από το σπίτι το πρωί, κλείστε τις κουρτίνες και τα παράθυρα. Θα κρατήσουν έξω την πολύ ζέστη και μόλις επιστρέψετε, θα βρείτε το σπίτι πιο δροσερό.

Πίνετε πολύ νερό.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά, τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, που σας αφυδατώνει. Νερό και ροφήματα που έχουν χαμηλή περικετικότητα σε ζάχαρη, είναι η καλύτερη επιλογή

Βρέχετε συχνά τους καρπούς σου με κρύο νερό. Στο σημείο αυτό, περνάει η κύρια αρτηρία, η οποία όταν δροσίζεται, ανακουφίζει και όλο το υπόλοιπο σώμα.

Καταναλώστε spicy φαγητά. Οι υποδοχείς καυτερού στο στόμα σας διεγείρονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και να ιδρώνετε, κάτι που δροσίζει το κορμί και το ηρεμεί από τη ζέστη.

Ο ανεμιστήρας θα σας δροσίσει ακόμα περισσότερο αν γεμίσετε ένα μπωλ με παγάκια και το βάλετε μπροστά στον ανεμιστήρα. Ο αέρας θα γίνει ακόμα πιο δροσερός.

Γεμίστε την μπανιέρα με παγάκια και απολαύστε μια κρύα βουτιά!