fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήπως ψωνίζετε λάθος στο σούπερ μάρκετ;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Έχετε σκεφτεί οτι μπορεί να κάνετε μεγάλα λάθη που εκτός απο το πορτοφόλι επιβαρύνουν και την υγεία σας;

Κάθε φορά που πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, μήπως κάνετε τα ψώνια σας με μηχανικές κινήσεις; Μήπως πέφτετε στις έξυπνες παγίδες που σας έχουν στήσει; Με κάποιες απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και να προστατεύσετε την υγεία σας. Μάθετε πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Να κάνετε λίστα με όσα προιόντα χρειάζεστε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, να πάτε «καρφωτοί» στα σημεία όπου βρίσκονται τα προϊόντα της λίστας αγορών σας.

Να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, οι λαβές στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ είναι απίστευτα βρόμικες, καθώς σε ποσοστό 72% εντοπίστηκαν βακτήρια που υπάρχουν στα κόπρανα! Αντιμετωπίστε λοιπόν τα ψώνια όπως και μια επίσκεψη στην τουαλέτα.

Μην διασχίζετε όλους τους διαδρόμους του σουπερμάρκετ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπάρχει κίνδυνος να ενδώσετε σε παρορμητικές και άχρηστες αγορές, εκτοξεύοντας το λογαριασμό αας έως και κατά 40%, σύμφωνα με έρευνες!

Πολύ συχνά οι πιο συμφέρουσες προσφορές βρίσκονται στα πιο χαμηλά ή τα πιο ψηλά ράφια.

Δεν διαβάζετε τα ψιλά γράμματα στα καρτελάκια τιμών. Εκεί κρύβονται πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα προιόντα.

Να μασάτε τσίχλα από μέντα ενώ ψωνίζετε, ώστε να μην πέφτετε θύματα των τακτικών μάρκετινγκ των μυρωδιών του καταστήματος (ναι, υπάρχουν τέτοιες τακτικές!).

Να δοκιμάζετε προϊόντα που μπορεί να μην είναι ενός μεγάλου brand. Είναι πιο φθηνά και πολλές φορές εξίσου αποτελεσματικά.