fbpx

Πακετάρετε σωστά τα ρούχα σας πριν απο το ταξίδι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πάρτε μόνο όσα χρειάζεστε

Η ώρα που θα φύγετε διακοπές έφτασε και εσείς ετοιμάζεστε πυρετωδώς για το ταξίδι. Είτε πηγαίνετε οδικώς, είτε με πλοίο ή αεροπλάνο ο χρυσός κανόνας είναι less is more. Κάντε την ζωή σας εύκολη και μην παραγεμίζετε τις βαλίτσες με όλα τα σύνολα που έχετε αγοράσει αυτό το καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω τις χρήσιμες συμβουλές που σας δίνουμε έτσι ώστε να πακετάρετε εύκολα και γρήγορα.

Παπούτσια

Κάντε οικονομία στα παπούτσια σας. Δύο με τρία ζευγάρια παπούτσια για κάθε χρήση από το πρωί ως το βράδυ και πάντα ανάλογα με το που βρίσκεστε είναι υπέρ αρκετά.

Αξεσουάρ

Αν χρειάζεστε μια καρφίτσα για να κλείσετε το ντεκολτέ εκείνης της αγαπημένης σας μπλούζας βεβαίως και να την πάρετε μαζί σας όπως και το αγαπημένο σας δαχτυλίδι -που μπορείτε και να φορέσετε αντί να το κουβαλάτε στο κουτί του που πιάνει χώρο- αλλά, σε γενικές γραμμές, θυμηθείτε πως less is more στην περίπτωση των ολιγοήμερων διακοπών.

Εσώρουχα

Εξοικονομήστε χώρο πακετάροντας με τρόπο τα εσώρουχά σας. Και όταν λέμε τα εσώρουχά σας δεν εννοούμε ό,τι δαντέλα έχει και δεν έχει η συρταριέρα σας. Χρειάζεστε τόσα ζευγάρια εσώρουχα όσες και οι μέρες διαμονής σας, συν μία της επιστροφής και τόσα θα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Πρώτα από όλα διαλέξτε τα να ταιριάζουν με τα ρούχα σας ώστε να μην ξεμείνετε. Πάρτε μαζί σας και όσα ζευγάρια κάλτσες χρειάζεστε, επίσης. Και αντί για πιτζαμάκια που πιάνουν χώρο ένα κολάν ή ένα ελαφρύ νυχτικό.

Βάλτε στη βαλίτσα σας μια μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες.

Μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Αξιοποιήστε τον κενό χώρο της βαλίτσας σας.

Τυλίξτε σε ρολά τα ρούχα σας, αντί να τα διπλώνετε. Γεμίστε τα παπούτσια με κάλτσες, εσώρουχα και αξεσουάρ. Μην αφήνετε καθόλου κενό χώρο. Βάλτε ένα φουλάρι ή μια πασμίνα στη χειραποσκευή σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν κουβέρτα στο αεροπλάνο, σαν κασκόλ εάν κάνει κρύο, ή σαν εσάρπα σε μια βραδινή σας έξοδο.

Πάρτε μαζί σας λίγα πράγματα για να ταξιδέψετε άνετα.

Εάν μπορείτε να έχετε μια χειραποσκευή, είναι το καλύτερο. Προσπαθήστε να πάρετε τα μισά από τα πράγματα που χρειάζεστε και τα διπλάσια χρήματα. Μπορείτε να κάνετε μερικά ψώνια, δείτε το και αυτό σαν μέρος της εμπειρίας.

Φτιάξτε μια λίστα

Αναλόγως με το μέρος του προορισμού σας (βουνό, θάλασσα, πόλη, ερημονήσι, εξωτερικό, εσωτερικό κτλ) ή το είδος του ταξιδιού σας (camping, ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ κτλ) θα χρειαστείτε και διαφορετικά πράγματα μαζί σας. Φτιάχνοντας μια λίστα με τα απαραίτητα θα είστε σίγουρες πως δεν ξέμεινε τίποτα έξω από τη βαλίτσα και δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων όταν, με το καλό, φτάσετε στον προορισμό σας.

Ελαχιστοποιήστε την γκαρνταρόμπα σας

Όσον αφορά στα ρούχα, μπορείτε και εκεί να κάνετε «οικονομία». Το μεταξωτό μικρό μαύρο φόρεμά σας και θα φτάσει τσαλακωμένο και θα σας είναι εντελώς άχρηστο αν κατευθύνεστε προς κάποιο ερημονήσι ή μια απάτητη, που λέει ο λόγος, βουνοκορφή. Το ίδιο και τα πέντε φορέματα που προσπαθείτε να στριμώξετε στη βαλίτσα σας για δυο μέρες. Σετάρετε τα ρούχα σας ανάλογα με τις ανάγκες του μέρους στο οποίο θα πάτε και συνυπολογίζοντας το πρόγραμμα που, πάνω κάτω, έχετε κατά νου να ακολουθήσετε αυτές τις δυο μερούλες. Επίσης φορέστε τα πιο «ογκώδη» ρούχα σας, όπως το τζιν σας, στο ταξίδι για να εξοικονομήσετε χώρο.