fbpx

Διακοπές με σκάφος: Τι να προσέξετε για να περάσετε όλοι καλά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γιατί είναι τόσο ελκυστικές οι διακοπές με σκάφος και πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε για να περάσετε αξέχαστα χωρίς προστριβές

Οι διακοπές με σκάφος είναι ονειρικές καθώς μπορείτε να προσεγγίζετε σημεία ανόθευτης ομορφιάς, να βουτάτε σε ερημικές παραλίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής που, μέσω την κλασικών διακοπών, δεν θα τις βλέπατε. Αυτό φυσικά είναι υπέροχο αν καταφέρετε να έχετε πλήρη αυτονομία στις κινήσεις σας και ιδιωτικότητα. Πρέπει να γνωριζετε πως το σκάφος δεν είναι ξενοδοχείο με άνετα και ευρύχωρα δωμάτια αρκετών τετραγωνικών μέτρων, επομένως θα πρέπει η παρέα που θα επιλέξετε για τις διακοπές σας να είναι δεμένη, έτσι ώστε να μην υπάρξουν γκρίνιες, προστριβές, τσακωμοί και άλλα τέτοια (όχι και τόσο) ωραία που μπορεί να σας χαλάσουν τις υπέροχες στιγμές.

Πώς συμπεριφερόμαστε και τι φοράμε στο σκάφος.

Να φοράτε παπούτσια με πρόσφυση για να μη γλιστράτε στο σκάφος.

Να πάρετε τα απαραίτητα εφόδια σε τρόφιμα και νερό (επιλέξτε κυρίως τροφές που διατηρούνται εκτός ψυγείου).

Να έχετε μαζί σας αντηλιακό και ρούχα/αξεσουάρ προστασίας από τον ήλιο (καπέλο, γυαλιά κλπ).

Τι να προσέξετε

Η επιλογή της κατάλληλης παρέας: Σε ένα σκάφος όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας θα πρέπει η επιλογή της παρέας να είναι κατάλληλη.

Θα πρέπει να έχετε εξοικείωση με τη θάλασσα και να μπορείτε να ελέγξετε τυχόν προβλήματα ναυτίας, αλλά και όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να μοιραστούν τις δουλειές που απαιτεί ένα σκάφος, να συμφωνούν για το πρόγραμμα του ταξιδιού και, πάνω από όλα, να έχουν όση ευελιξία απαιτούν τα 12 μέτρα ενός σκάφους.

Να κάνετε σωστή οργάνωση ταξιδιού: Πριν από την αναχώρηση, καλό θα είναι να μοιραστούν οι δουλειές του σκάφους (χάραξη πορείας, πλοήγηση, καθαριότητα, τροφοδοσία). Η χάραξη της πορείας απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη και είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη συντομότερη και ασφαλέστερη οδό.

Πρέπει το σκάφος να διαθέτει GPS, αυτόματo πιλότο, ηλεκτρονικά όργανα ναυσιπλοΐας, ηλεκτρικό εργάτη, tender και παροχή ζεστού νερού. Από πλευράς ξενοδοχειακών παροχών, θα πρέπει να διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ιματισμό.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει φαρμακείο. Μην παραλείψετε να αφιερώσετε κάποιο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τα σκοινιά και τα σωστικά μέσα.