fbpx

Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερα χρόνια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποιές τροφές χαρίζουν μακροζωία;

Ποιός δεν θέλει να ζήσει όσο περισσότερο μπορεί; Ποιός δεν επιθυμεί υγεία και μακροζωία; Και αν αναρωτιέστε πως θα καταφέρετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια, η απάντηση είναι με την σωστή διατροφή. Οχι μόνο υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν ασθένειες, όπως τον καρκίνο και τις καρδιακές νόσους, αλλά θα ωφεληθείτε επίσης από μια μεγαλύτερη και πιο υγιή παραμονή στον πλανήτη.

Ποιές είναι οι τροφές που επιμηκύνουν τη ζωή σας;

Το σπανάκι: Μία κούπα σπανάκι περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με μία κούπα γάλα και είναι εξαιρετική για να δυναμώσει την οστική πυκνότητα των vegan. Οι υψηλές ποσότητες μαγνησίου είναι επίσης πολύτιμες για την αύξηση μυϊκής μάζας και την καρδιαγγειακή λειτουργία. Τα ανόργανα στοιχεία είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε, ιδανικά για την ανάπτυξη των κυττάρων.

Τα Goji berries: Το superfood που ευδοκιμεί στα Ιμαλάια, το Θιβέτ και τη Μογγολία, έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική για αιώνες. Υπάρχουν αμέτρητες καταγραφές σχετικά με αυτόν τον πολύτιμο καρπό που κατατάσσεται στις καλύτερες τροφές για μακροζωία. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών και των ματιών. Ο καρπός είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C, περιέχει σίδηρο και διαιτητικές ίνες για να σε μετατρέψει σε ένα διατροφικό εργοστάσιο ενέργειας.

Ο σολομός: Πρόκειται για μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης και είναι πολύ πλούσιος σε λιπαρά Ωμέγα-3, ενώ συμβάλλει αναμφισβήτητα στη μακροζωία των ανθρώπων της Μεσογείου. Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμιών και επιβραδύνουν τα αποθέματα λίπους που φράσσουν τις αρτηρίες. Τα Ωμέγα-3 είναι επίσης τροφή για τον εγκέφαλο, καθώς συμβάλλουν στην πρόληψη της εξασθένησης της γνωσιακής λειτουργίας και της άνοιας.

Τα όσπρια: Τα όσπρια είναι μια ομάδα φυσικών τροφών που περιλαμβάνουν φακές, φασόλια, σπόρους και αρακά. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου κορεσμένα λιπαρά και δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη. Οι vegetarian και οι vegan δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές τις υποτιμημένες φυσικές ομάδες ινών. Εκτός του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα όσπρια είναι εξαιρετικά ευκολοσυνδύαστα με άλλα πιάτα.

Τα μούρα: Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή σας.

Ελαιόλαδο: Η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου σε ποικίλες ποσότητες συνεπάγεται υψηλή περιεκτικότητα της δίαιτας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.