fbpx

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας την περίοδο του χειμώνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη εποχή που ταλαιπωρεί την επιδερμίδα

Ο χειμώνας αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου μας. Η επιμελής φροντίδα του δέρματος, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς. Οι ψυχρές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα με χαμηλά επίπεδα υγρασίας, σε συνδυασμό με τα καυτά μπάνια και τα προϊόντα με βάση το σαπούνι, μπορεί να αφυδατώσουν πολύ το δέρμα. Ο ξηρός αέρας λόγω της θέρμανσης μέσα στο σπίτι ή στους επαγγελματικούς χώρους μπορεί δημιουργήσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα ιδιαίτερα αν αυτό είναι ευαίσθητο.

Τι μπορείτε να κάνετε

Φροντίστε τα χείλη, τα χέρια και τα πόδια σας. Πρόκειται για περιοχές που ξηραίνονται εύκολα και «σκάνε», καθώς δε διαθέτουν σμηγματογόνους αδένες. Χρησιμοποιείστε ένα ενυδατικό stick, ή lip butter για τα χείλη σας, μια επανορθωτική κρέμα για τα χέρια και μια κρέμα ποδιών που περιποιείται απαλά και μαλακώνει τα πόδια.

Ενισχυμένη ενυδάτωση: Το χειμώνα το δέρμα σας έχει ανάγκη από εντατική ενυδάτωση.Μερικά από τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε στην κρέμα ημέρας σας, είναι η γλυκερίνη, οι φυτικοί κηροί και τα έλαια, η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, οι φυτικές πρωτεΐνες.

Όταν αισθάνεστε το δέρμα σας πολύ αφυδατωμένο χρησιμοποιείστε έναν ισχυρό ενυδατικό ορό για εντατική φροντίδα.

Χρειάζεται φροντίδα σε πολλαπλά στρώμματα, όταν πρόκειται για τη συντήρηση της υγείας του δέρματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ξεκινήστε με ένα serum, συνεχίστε με την ενυδατική και ολοκληρώστε με μια αντιηλιακή κρέμα.

Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει ή εναλλακτικά ένα μπολ με νερό στο χώρο που κοιμάστε προκειμένου να αποφύγετε την ξηρασία στο δωμάτιο.

Το ζεστό μπάνιο μπορεί να αφήσει το δέρμα μας πιο αφυδατωμένο από πριν. Καλύτερη λύση είναι τα σύντομα ντους, με σχετικά ζεστό νερό και έπειτα εφαρμογή μιας καλής στρώσης ενυδατικής κρέμας.

Όποιο θερμαντικό μέσο κι αν χρησιμοποιείτε μην το ανάβετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τις κρύες μέρες του χειμώνα φροντίστε να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση του δέρματος στον αέρα φορώντας γάντια, κασκόλ και σκούφο.