fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και όμως μπορείτε να δυναμώσετε το σώμα ενώ κοιμάστε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο καλός ύπνος και η προπόνηση πάνε μαζί

Για όσους αθλούνται η ξεκούραση και ο καλός ύπνος είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε αρκετές ώρες και να απολαμβάνουμε έναν ποιοτικό ύπνο. Ο κακός ύπνος μας κάνει να θέλουμε να τρώμε περισσότερα και πιο επιβλαβή πράγματα, επηρεάζει την πέψη, την καρδιακή λειτουργία, τον κίνδυνο υπέρτασης, τον κίνδυνο διαβήτη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι "άγρυπνες" νύχτες δεν σας επιτρέπουν να αναπτύξετε τους μύες που γυμνάσατε λίγες ώρες πριν και δεν μπορεί να χαλαρώσει το νευρικό σας σύστημα. Ο ύπνος επιδρά στην μυϊκή ανάπτυξη, στην απώλεια λίπους και επηρεάζει τις επιδόσεις. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση και την μυϊκή ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα κατά την διάρκεια της προπόνησης καταστρέφουμε τον μυϊκό ιστό. Μόνο όταν ξεκουραζόμαστε δίνουμε χρόνο στο σώμα μας μας να αναρρώσει και να επισκευάσει την ζημιά που έχει γίνει στις μυϊκές ίνες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ξεκουραστεί όσο καλύτερα γίνεται, πολλαπλασιάζουμε την ταχύτητα ανάρρωσης και αποκατάστασης..

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να καταφέρετε να κοιμηθείτε γρήγορα και σχετικά εύκολα.

Αφήστε όλες αυτές τις ασχολίες έξω από το κρεβάτι και χρησιμοποιείστε το τελευταίο μόνο για ύπνο.

Μην κοιτάτε τα mail σας από το λάπτοπ ή το τηλέφωνό σας.

Κάντε ασκήσεις διαλογισμού. Ξαπλώστε, ακούστε μια από αυτές και ενδέχεται να κοιμηθείτε πριν καν τελειώσει η άσκηση.

Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν πέσετε για ύπνο. Το γάλα περιέχει την πρωτεΐνη α-λακταλβουμίνη. Αυτή η πρωτεΐνη περιέχει υψηλές ποσότητες του αμινοξέος τρυπτοφάνη, η οποία παράγει μελατονίνη, την ορμόνη που προκαλεί τον ύπνο.

Διαβάστε ένα βιβλίο για να χαλαρώσετε απο την ένταση της ημέρας.