fbpx

Πρόσωπο: Η Ελιώνα Ντούκνη και η βιωματική ζωγραφική της

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η νεαρή ζωγράφος μέσα από την τέχνη προσπαθεί να συγχρονιστεί με τον ίδιο της τον εαυτό.

Συνέντευξη στη Μαρία Περδικέα

Η Ελιώνα είναι ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι, με έντονη προσωπικότητα, εμπειρίες και ένα ζηλευτό επικοινωνιακό ταλέντο. Την συναντήσαμε πριν απο λίγες εβδομάδες στην πρώτη ατομική της έκθεση στην BLEDER GALLERY με τίτλο SYNCED και μιλήσαμε για την μεγάλη της αγάπη την ζωγραφική .

Το ραδιόφωνο και η Φρίντα Κάλο

"Αιτία για να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ζωγραφική στάθηκε μια ανδρομική έκθεση της Φρίντα Κάλο σε ένα μουσείο του εξωτερικού που έτυχε να βρεθώ πριν απο αρκετά χρόνια. Θυμάμαι πολύ έντονα ότι καθόμουν μπροστά στα έργα της για πάρα πολύ ώρα και τα παρατηρούσα. Τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν οι πίνακες της Φρίντα ήταν πολύ έντονα και με άγγιξαν σε τέτοιο βαθμό που συνειδητοποίησα οτι το μόνο που θέλω να κάνω στην ζωή μου είναι να ζωγραφίζω.΄Έχω επηρεαστεί και εμπνευστεί από την γυναίκα αυτή όχι τόσο ζωγραφικά ή τεχνικά αλλά συναισθηματικά. Έκανα ραδιόφωνο μέχρι τότε ( 7-10 το πρωί) κάτι που αγαπούσα πολύ καθώς είχα την ευκαιρία να επικοινωνώ με τον κόσμο, να εκθέτω τις απόψεις μου. Άρχισα να ζωγραφίζω σε σχετικά σε μεγάλη ηλικία και όπως ήταν φυσικό, άλλαξαν τα πάντα στην ζωή μου, απέκτησα νόημα, άρχισα να εξωτερικεύω συναισθήματα και να τα θεραπεύω. Η ζωγραφική με κάνει χαρούμενη γιατί μου δημιουργεί αισιοδοξία".

Δημιουργία και έμπνευση απο την καθημερινότητα.

"Εμπνέομαι απο τα πάντα, απο τους ανθρώπους που συναντώ στον δρόμο, στα καφέ, στα μπαράκια και απο όλα αυτά που συμβαίνουν όταν είμαι μαζί τους. Είμαι πιστή στα αρχικά συναισθήματα που νιώθω και τα καταγράφω στο καμβά μου μέχρι το τέλος. Φυσικά και έχω προβληματισμούς ώς σύγχρονη γυναίκα, οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος, ο χωρισμός όλα αποτυπώνονται στους καμβάδες μου. Μου αρέσει να δουλεύω σε μεγάλες επιφάνειες, ίσως γιατί έχω μεγάλες αγωνίες, πόθους και μεγάλα όνειρα (γελάει).

Η έκθεση Synced ή αλλιώς τι θέλει να πεί η καλλιτέχνιδα;

"Ζωγραφίζω τα συναισθήματα, την χαρά, την λύπη, τον γάμο, τον έρωτα. Τις σχέσεις των ανθρώπων, τις ερωτικές ιστορίες που φτάνουν σε αδιέξοδα, την αγωνία των γυναικών, τους κοινωνικούς προβληματισμούς που έχουμε όλοι. Στους πίνακές μου είναι κόσμος που μπαινοβγαίνει στη ζωή μου, άνθρωποι υπαρκτοί που συναντώ, οι γνωστοί και οι φίλοι που με προβληματίζουν είτε ευχάριστα είτε όχι. Ο συγχρονισμός είναι πολύ δύσκολος πια, αυτό που λέω είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να έρθει πρώτα σε επαφή με την πραγματική του φύση και μετέπειτα να συγχρονιστεί με τους υπόλοιπους. Θέλει δουλειά όπως όλα τα πράγματα πια στην εποχή μας".

Η έκθεση SYNCED της Ελιώνας Ντούκνη φιλοξενείται στη The Blender Gallery μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.