fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτές οι 5 πρωινές συνήθειες θα σας φτιάξουν όλη την μέρα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα

Ο τρόπος που ξυπνάμε το πρωί φαίνεται πως επηρεάζει την παραγωγικότητα και την διάθεση μας καθ'όλη την διάρκεια της μέρας. Οι επιτυχημένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει κάποιες συνήθειες που τους επιτρέπουν να οργανώνουν με χαρά και συνέπεια το καθημερινό τους πρόγραμμα χωρίς γκρίνια και μουρμούρα. Το πιο σημαντικό είναι όταν ξυπνάτε να ευγνωμονείτε το σύμπαν για την παρουσία σας στον πλανήτη και να χαίρεστε που είστε υγιείς και ελεύθεροι.

Οι 5 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας.

Φτιάξτε το κρεβάτι σας. Ακούγεται απλό αλλά κανείς δεν το κάνει. Οι περισσότεροι φεύγουμε τρέχοντας για το γραφείο αφήνοντας πίσω μας ξέστρωτο το κρεβάτι. Αυτό δείχνει άγχος και βιασύνη κάτι που το πιθανότερο είναι αυτά τα συναοσθήματα να μας συνοδεύουν μέχρι να τελειώσει η μέρα.

Ενυδατωθείτε. Και δεν εννοούμε να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα αλλά να πιείτε άφθονο νερό μόλις ξυπνήσετε. Είναι το κλειδί για να "ξυπνήσει" το σώμα καθώς οι ώρες που μεσολάβησαν απο την τελευταία φορά που ήπιατε νερό είναι πολλές.

Κάντε ένα ημερήσιο πλάνο. Γράψτε μια απλή λίστα με όλα αυτά που έχετε να κάνετε και βάλτε στόχους για να τα ολοκληρώσετε με deadlines. Ακόμα και αν πρόκειται για απλά καθημερινά πράγματα όπως το να βρείτε ένα δώρο γενεθλίων μέχρι να πάρετε τα ρούχα απο το καθαριστήριο, επιβάλλεται να βάλετε ένα πρόγραμμα.

Ακούστε την μουσική που σας αρέσει. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική όσο ετοιμάζεστε για την δουλειά ή την ώρα που πίνετε τον πρώτο καφέ της ημέρας. Πιστέψτε μας θα έχετε υπέροχη διάθεση για όλη μέρα υπέροχη.

Κινηθείτε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε γυμναστική μόλις ξυπνήσετε, όμως το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί αν περπατήσετε, κάνετε μια σύντομη βόλτα με το σκύλο ή απλά κινηθείτε λίγο παραπάνω απο οτι συνηθίζετε. Ο μεταβολισμός σας θα δουλέψει καλύτερα και η ενέργεια σας θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το βράδυ.