fbpx

Οργανώστε σωστά την κουζίνα σας με απλά βήματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν είναι δύσκολο να έχετε μια καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα

Σίγουρα είναι το σημείο που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας όταν βρισκόμαστε στο σπίτι. Το καθημερινό μαγείρεμα απαιτεί καλή οργάνωση και η καθαριότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να διατηρήσετε όμως οργανωμένη την κουζίνα υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

Να βάζετε τα ψώνια σας αμέσως στη θέση τους. Είναι κάτι που πολλοί το αγνοούν και το αφήνουν για αργότερα. Το σωστό είναι μόλις επιστρέψετε από την αγορά τα πάντα πρέπει άμεσα να μπουν στη σωστή θέση. Ψυγείο, ντουλάπια, ράφια για τη μαναβική κ.λ.π. Δεν τα αφήνετε στον πάγκο και για λόγους πρακτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής, ειδικά όταν πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά τα γεύματα. Σίγουρα δεν είναι οτι καλύτερο μετά απο ένα πλούσιο βραδινό να πλύνετε τα πιάτα ωστόσο σκεφτείτε την εικόνα του καθαρού νεροχύτη το πρωί που θα ξυπνήσετε. Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνάει και να βλέπει έναν γεμάτο νεροχύτη ή το πλυντήριο πιάτων γεμάτο με άπλυτα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Είναι μια πολύ απλή συνήθεια για να λάμπει πάντα ο νεροχύτης σας και να είναι η κουζίνα πάντα καθαρή.

Ο πάγκος να είναι πάντα καθαρός. Διατηρείτε τον πάγκο της κουζίνας τακτοποιημένο καθώς είναι το σημείο του σπιτιού όπου αρκετές φορές συγκεντρώνονται αποδείξεις και μικροαντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί. Μια φορά την εβδομάδα είναι καλό να κάνετε ένα μικρό «ξεσκαρτάρισμα» και δεν θα έχετε ποτέ θέμα οργάνωσης ή ακαταστασίας. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να κρατήσετε τι πραγματικά χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Βγάλτε απο τον πάγκο ότι δεν χρειάζεστε καθημερινά.

Μην αφήνετε κουτιά και μπολ με ζάχαρη, μπαχαρικά, καφέ... Μην γεμίζετε τον πάγκο με περιττά αντικείμενα, δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο να ανοίξετε το ντουλάπι των τροφίμων για να πάρετε τα μπαχαρικά που χρειάζεστεγια το φαγητό ή τον καφέ για να φτιάξετε το πρωινό εσπρεσάκι σας!