fbpx

Η ποίηση στο Cafe Merlin

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο Γιώργος Ψάλτης διαβάζει τα ποιήματά του στο Café Merlin του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Μία Δευτέρα κάθε μήνα διαβάζουν, στις 6 μ.μ., ποιήματά τους ποιητές. Στις 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην ποίηση του Γιώργου Ψάλτη, με αφορμή τη σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη «Ο κύκλος των ποιητών στο Café Merlin», με την επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Ποιός είναι ο Γιώργος Ψάλτης

Ο Γιώργος Ψάλτης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης: Επιστροφή στην ενιαία χώρα (Εκδόσεις Ίκαρος, 2008), Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος (Ίκαρος, 2011), Παναγιές Ελένες (Ίκαρος, 2014), Εσένα (Ίκαρος, 2017). Έγραψε το λιμπρέτο «Η ώρα του Μυστικού Δείπνου» και τα στάσιμα για τα «Κατά Μάρκον Πάθη» για μουσικά έργα του Φ. Τσαλαχούρη που παρουσιάστηκαν το 2012 και το 2016 στο Μουσείο Μπενάκη. Το θεατρικό του έργο Σπόροι παπαρούνας (Εκδόσεις Κουκούτσι, 2015) παρουσιάστηκε στο Αναλόγιο 2015 (Θέατρο Τέχνης).

Μα αυτό είναι το θέμα μ' εσένα

σε έχω διαλέξει εξαντλητικά

απέναντι σ’ όλες.

Τις κέρδισες.

Δεν ξέρω αν έχασαν

είμαι εδώ.

Εσύ όμως λείπεις

εσύ μόλις έφυγες.

Στο τέρμα της ανηφόρας

μπες στο φεγγάρι και πέτα.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Γ. Ψάλτη «Εσένα»).

Επόμενες ημερομηνίες: 3 Φεβρουαρίου: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, 9 Μαρτίου: Θανάσης Χατζόπουλος, 13 Απριλίου: Γιάννης Μεταξάς, 4 Μαΐου: Άννα Γρίβα, 1 Ιουνίου: Έλσα Κορνέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΙΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 Τηλ: 210 3611206