fbpx

10 posts που δεν πρέπει να ανεβάζεις στα social media

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μη γίνεσαι σαν ΑΥΤΟΥΣ τους τύπους!

Διακόπτουμε το κανονικό σου πρόγραμμα δημοσιεύσεων στα social media για μια σύντομη ανακοίνωση! Πριν ανεβάσεις το επόμενο post, διάβασε παρακάτω και βεβαιώσου ότι δεν πρόκειται να είναι κάτι από αυτά:

Άλλη μία φωτογραφία της γάτας σου

socialmedia1

Ή του σκύλου σου. Ή του παιδιού σου. Ή του βαφτιστηριού σου. Ναι, είναι γλυκύτατα. Ναι, είναι πολύ χαριτωμένα. Αλλά, πίστεψέ μας, οι φίλοι σου δεν θέλουν να δουν άλλη μία φωτογραφία τους. Φρόντισε λοιπόν να εναλλάσσεις τα post για το αγαπημένο σου κατοικίδια με άλλα που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως ένα λουλούδι, ένα ηλιοβασίλεμα, μια τυρόπιτα... οτιδήποτε.

Μια κακή φωτογραφία φαγητού

Μπορεί να είσαι πραγματικά εκπληκτική μαγείρισσα. Όμως το food styling και η φωτογράφηση φαγητού είναι μια ολόκληρη επιστήμη -πολύ διαφορετική από τη μαγειρική. Που σημαίνει ότι το φαγητό σου μπορεί να είναι πράγματι πεντανόστιμο, αλλά αυτό να μην φαίνεται στο post σου εάν δεν υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός ή η σωστή γωνία λήψης. Γι' αυτό, περιορίσου στην απόλαυση που ένιωσες τρώγοντάς το και συνέχισε με τη ζωή σου.

Το ίδιο ακριβώς post σε όλα τα social media

Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε αλλά, ξέρεις, είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που σε ακολουθούν στο Facebook και στο Instagram και στο Twitter και όπου αλλού δραστηριοποιείσαι. Μην τους κάνεις να βαριούνται. Διάλεξε ποιο post ταιριάζει καλύτερα για κάθε μέσο και ανέβσάε το μόνο εκεί. Για παράδειγμα, το instagram ενδείκνυται για εμπειρίες (π.χ. ένα γραφικό σοκάκι) ενώ το Facebook για ό,τι σχετίζεται περισσότερο με το ανθρώπινο στοιχείο (γενέθλια, οικογενειακές φωτογραφίες κ.λπ.).

Οτιδήποτε, εάν έχεις ήδη πιει τρία ποτά

socialmedia4

Περνάς τέλεια με τις φίλες σου στο μπαρ; Πολύ χαιρόμαστε, αλλά επειδή η κρίση σου αυτή τη στιγμή μπορεί και να μην είναι στην καλύτερη φόρμα της, άφησε τα stories και τις live μεταδόσεις και προτίμησε να αποφασίσεις αύριο το πρωί εάν κάποια φωτογραφία αξίζει να την ανεβάσεις.

Άλλη μία selfie

Δεν είπε κανείς να μην ανεβάζεις καθόλου selfies, αλλά καλό είναι να περιοριστείς στο μίνιμουμ.

Φωτογραφίες από το γυμναστήριο

socialmedia6

Θέλεις πραγματικά όλοι οι φίλοι σου να δουν να κάνεις σκουμό μπροστά από έναν καθρέφτη. Και αν ναι, γιατί;

Screeoshots από γραπτά μηνύματα

Οι ιδιωτικές συνομιλίες θα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικές (διαφορετικά, θα μπορούσατε να είχατε κάνει το διάλογο στον τοίχο σου). Εξάλλου, οι μόνοι που θα γελάσουν είναι μάλλον εσύ και ο συνομιλητής σου που γνωρίζετε ήδη τη συζήτηση, οπότε...

Κρυπτογραφημένα μηνύματα

Ένας στοίχος που ίσως σε κάποιον κάτι σημαίνει. Μια παροιμία που μοιάζει άσχετη αλλά πάλι μπορεί και να μην είναι. Μια απειλή/μια τρυφερή κουβέντα/μια έκφραση απογοήτευσης που κανείς δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται. Καλύτερα πάρτον τηλέφωνο ή στείλε dm...

Τα πόδια σου και μετά η θάλασσα

socialmedia11

Είναι ακόμα νωρίς για παραλίες, γι' αυτό μπορείς να θεωρήσεις ότι σε έχουμε προειδοποιήσει! Δεν θέλουμε άλλα πόδια μπροστά από τη θάλασσα. Η παραλία στέκεται μια χαρά και μόνη της!