fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άφραγκοι με διάσημο ονοματεπώνυμο.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας και πουλάνε “παραμύθι”

Απο τη Μαρία Περδικέα

Ξεκινώντας να γράφω αυτό το κείμενο μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό η εικόνα του Αρτέμη Σώρρα. Αυτή η απίθανη περίπτωση του δήθεν δισεκατομμυριούχου που θα έσωζε το Ελλαδιστάν απο τα χρέη ήταν μια κλασική περίπτωση άφραγκου Ωνάση όχι απο τα εμιράτα όπως ισχυριζόταν αλλά απο τα…Lidl. Το πρόβλημα δεν είναι όμως ο Σώρρας αλλά όλοι αυτοί οι αφελείς που πίστεψαν αυτόν τον μαυριδερό τύπο που εμφανίστηκε απο το πουθενά και έταζε διαμάντια και ρουμπίνια που έλεγε και ένα παλαιό άσμα.

Εθνικοί ευέργετες σαν τον Σώρρα αλλά και “σωτήρες ζωής” κυκλοφορούν άφθονοι εκεί έξω και δυστυχώς παραμυθιάζουν λαό και Κολωνάκι πουλώντας αέρα και διάσημα ονοματεπώνυμα. “ Ξέρεις ποιός είμαι εγώ” ή “ εμένα ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος και τρανός πριν απο μια δεκαετία” ή “ αυτή την εποχή ετοιμάζω ένα μεγάλο project και δεν κυκλοφορώ πολύ έξω». Η μετάφραση πίσω απο όλα αυτά είναι η εξής απλή, «κάποτε είχε λεφτά η οικογένεια μου αλλά τώρα ειμαστε ταπί και πουλάμε παραμύθι» ή « δεν ασχολούμαι με τίποτα, πουλάω αέρα και δεν κυκλοφορώ γιατι δεν υπάρχει η Porche του μπαμπά και απο στελεχάρα και επιχειρηματίας κατάντησα να μπαίνω στο μετρό λαθρεπιβάτης».

Οι άφραγκοι με ονοματεπώνυμο προ κρίσης ήταν άνεργοι ( λόγο αφθονίας) και παραμένουν άνεργοι ( λόγο ματαιοδοξίας). Ήταν τύποι YOLO και δέκα χρόνια μετά παραμένουν... YOLO. Κλαρίνο και μπουζούκι τότε, Πάολα και ξηροκάρπιο τώρα. Porche τότε, Smart τώρα με δικαιολογία το εύκολο παρκάρισμα. Η ατάκα που τους χαρακτηρίζει και τότε και τώρα είναι « Ποιόν ρε τον Γιώργο/ Βασίλη/ Αντώνη/Κωστα, τον βασιλιά του Κολωνακίου/ Γλυφαδας/ Κηφισιάς/ Μυκόνου» και πάει λέγοντας.

Ιδεολογικά άνεργοι, με χαρτζιλίκι απο γονείς, παπούδες, λίγο καλλιτέχνες, κολλητοί δήθεν «ισχυρών», πολυλογάδες και ξερόλες περιφέρουν τα σαρκία τους σε όλα τα κοσμικά και «ψαγμένα» μέρη για να διαφημίσουν την πραμάτεια τους. Όποια και αν είναι αυτή.

Όπου θέλουν λένε το «παραμύθι» οτι παραμένουν ακόμα στον αφρό και όπου δεν τους συμφέρει «κοτσάρουν» μια πτώχευση για να μη τους ζαλίζουν οι παρατρεχάμενοι.

Ένας μέσος άνθρωπος βέβαια δύσκολα μπορεί να κατανοήσει πως γίνεται να μένουν άφραγκοι ενώ έχουν βγάλει εκατομμύρια στο παρελθόν. Τι διάολο συνέβη και χάθηκαν ολα αυτά τα χρήματα; Δυσκολο να απαντήσουμε αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εντελώς ταπί. Γι αυτό και παραμένουν ψύχραιμοι και πουλάνε το «παραμύθι».

Oι περισσότεροι απο αυτούς είναι πιθανό να χρησιμοποιούν την αίτηση πτώχευσης σαν επιχειρηματική στρατηγική. Αλλοι πάλι υπήρξαν σπάταλοι, έκαναν λάθος επενδύσεις ή έχουν στο ιστορικό τους κάποιο διαζύγιο και δεν επιθυμούν να πληρώνουν.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά σημάδια τα οποία προδίδουν το «αρπακτικό» που κρύβουν βαθιά μέσα τους.

Είναι οι τύποι που μιλάνε συνεχώς για μεγάλες business με εκατομμύρια, αρκεί βεβαίως να επενδύσετε εσείς τα...εκατομμύρια

Είναι οι περιζήτητοι γαμπροί που θα σας κάνουν βασίλισσες αρκεί να να έχετε κάτι γραμμένο στο όνομα σας και να παίρνετε έναν καλό μισθό.

Είναι γαλαντόμοι στην αρχή της σχέσης/ συνεργασίας/ φιλίας, ευγενικοί και τέλειοι τζέντλεμεν. Πολύ σύντομα θα δείξουν τον πραγματικό του ευατό.

Περιμένουν την χρυσή ευκαιρία πίνοντας κοκτέιλ στα πιο ενημερωμένα μπαρ και κάνουν ατελείωτο lobbying στα gourmet ρεστοράν της πόλη. Για την επόμενη μέρα...έχει ο Θεός.