fbpx

Τα puffer τζάκετ είναι τα πιο stylish αντίδοτα στον χειμώνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Καλοφτιαγμένα, ζεστά σε πολλά χρώματα και μήκη τα πουπουλένια μπουφάν είναι ένα δυνατό trend.

Τα καινούργια puffer είναι πιο σικ, λιγότερο φουσκωτά και πιο φρέσκα απο κάθε άλλη σεζόν. Είτε επιλέξετε μακριά ή πιο κοντά τα συγκεκριμένα τζάκετ αποτελούν μια τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Nanushka

Τα puffer τζάκετ είναι μια απίθανη λύση για τον χειμώνα όσο κρύο και αν κάνει καθώς αποτελούν κορυφαία τάση. Τα συγκεκριμένα μπουφάν τα οποία τα πρωτοείδαμε τη δεκαετία του ’90, ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα και έχουν "τρυπώσει" για τα καλά στις γκαρνταρόμπες των it girls και των fashion bloggers. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά διαφορετικά στυλ puffer για όλα τα budjet. Συνδυάζονται άψογα με leggings, στενά παντελόνια κομψές φούστες, κοστούμια μέχρι και βραδινά σύνολα. Μάλιστα τα νέα πουπουλένια μπουφάν είναι πιο σικάτα, καλοσχεδιασμένα, πιο λεπτά και ταιριάζουν άψογα ακόμα και με βραδινά φορέματα - είναι mega trend-.

Moncler x Valentino

Τα puffer αυτή την σεζόν φοριούνται ακόμα και με σακάκι. Ξεφεύγουν από την αθλητική εκδοχή τους και κάνουν το look σας λίγο πιο θηλυκό αν επιλέξετε να τα φορέσετε με skinny μαύρο παντελόνι και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε οτι ο Eddie Bauer «εφηύρε» το puffer jacket το 1936. Το ονόμασε «Skyliner» και ήταν ένα ζεστό μπουφάν με πουπουλένια επένδυση και καπιτονέ ύφασμα στο εξωτερικό του. Aπό τότε μέχρι σήμερα μεταμορφώθηκε αρκετές φορές από τους σχεδιαστές, αποκτώντας στον πλανήτη της μόδας τη θέση που του αξίζει.

Όσο για τα διάσημα Moncler η φήμη τους ξεκίνησε τo 1952 σε ένα φιλήσυχο ορεινό χωριό των Γαλλικών Άλπεων κοντά στην Γκρενόμπλ, στο Monestier-de-Clermont (το όνομα Moncler είναι συντομογραφία). Μια μικρή εταιρεία που έφτιαχνε sleeping bag έκανε ένα πείραμα που θα γνώριζε τέραστια επιτυχία. Ο ιδρυτής της Moncler, René Ramillon, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του σχετικά με τη θερμομόνωση των υπνοσάκων δημιούργησε το πρώτο πουπουλένιο μπουφάν, που έντυσε όχι μόνο τους Αλπινιστές που κατέκτησαν τις κορυφές Καρακορούμ (1954) και Μακαλού (1955) και τη χειμερινή Ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας, αλλά και τις A-list διασημότητες, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό και η Τζάκι Κένεντι, που επιθυμούσαν κάτι κομψό και συνάμα ζεστό στα δημοφιλή ski resorts της δεκαετίας του ‘50.

PSWL