fbpx

H matte εξάρτηση στα χείλη και tips για την σωστή εφαρμογή

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αγαπάμε τα matte κραγιόν και επενδύουμε σ'αυτά.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα ματ κραγιόν έχουν καθιερωθεί καθώς οι γυναίκες τα λατρεύουν γιατί δεν γυαλίζουν, ενώ μένουν περισσότερο στα χείλη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα κραγιόν του παρελθόντος εμπεριείχαν κερί και πούδρα, αλλά οι νέες φόρμουλες είναι εμπλουτισμένες με έλαια που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο άνετες, αφήνουν ανάλαφρη αίσθηση και δεν ξηραίνουν τα χείλη μετά από κάποια ώρα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να κάνετε το ματ κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο.

Αυτά είναι τα μυστικά για να κάνετε το ματ κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο.

Σωστή προετοιμασία. Για ένα τέλειο αποτέλεσμα, τα χείλη σας πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένα και λεία. Ξεκινήστε κάνοντας ένα απαλό peeling χειλιών και στη συνέχεια εφαρμόστε αρκετή ποσότητα από ένα ενυδατικό lip balm. Άφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά (όσο κάνετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας) και στη συνέχεια περάστε ταμποναριστά ένα χαρτομάντηλο για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Πριν βάψετε τα χείλη σας με το κραγιόν, περάστε από πάνω λίγη ποσότητα από το foundation που χρησιμοποιήσατε για το υπόλοιπο πρόσωπο.

Περίγραμμα χειλιών. Αφού «αποχρωματίσετε» τα χείλη σας και τους δώσετε ματ υφή με το foundation, σειρά έχει το περίγραμμα, το οποίο αφενός «συγκρατεί» το κραγιόν στα όριά του και αφετέρου βελτιώνει το σχήμα των χειλιών. Εφαρμόστε το μολύβι κοντά στο φυσικό σας περίγραμμα (και όχι πολύ έξω από αυτό), προχωρώντας παράλληλα και προς το κέντρο των χειλιών (χωρίς ωστόσο να καλύψετε ολόκληρα τα χείλη – αφήστε άβαφτο το κέντρο τους για ένα πιο σαρκώδες αποτέλεσμα).

Ενυδατωμένα χείλη. Πριν ξεκινήσετε να εφαρμόσετε το κραγιόν σας πρεπει να έχετε πολύ καλά ενυδατωμένα χείλη. Αυτό είναι βασικό καθώς η υγρασία είναι κάτι που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απολέπιση δεν είναι σημαντική μόνο για το πρόσωπο και το σώμα σας, αλλά και για τα χείλη σας. Είναι πολύ σημαντική για να αποβάλλετε τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη σας, αλλά και για να κάνετε τις ματ αποχρώσεις να δείχνουν πιο εντυπωσιακές. Μπορείτε να κάνετε αποτελεσματική και εύκολη απολέπιση βουρτσίζοντας τα χείλη σας ή τρίβοντας τα με το δικό σας scrub από μέλι και ζάχαρη.