fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρή πια!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μα πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσουμε σωστά το πρόσωπο; Λίγο νερό, τρίβουμε λίγο προϊόν καθαρισμού, τελειώσαμε, σωστά; Χμ, μάλλον, όχι. Αν δεν προσέξουμε και συνεχίζουμε να αμελούμε τον σωστό καθαρισμό τότε τα δυσάρεστα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν… Γι’ αυτό διαβάστε μερικά «πρέπει» και «δεν πρέπει» για μια καθαρή, ενυδατωμένη και «χαρούμενη» επιδερμίδα!

Μαντήλια καθαρισμού: Η πιο εύκολη λύση όταν επιστρέφουμε κουρασμένες και το μόνο που θέλουμε είναι να συναντήσουμε γρήγορα το μαξιλάρι μας. Όμως ποιο είναι το τίμημα; Τα περισσότερα μαντήλια είναι εμποτισμένα με ισχυρά χημικά συστατικά τα οποία ναι μεν θα εξαλείψουν το μακιγιάζ από το πρόσωπο όμως οι ουσίες που περιέχουν όπως η τασιενεργός και ο γαλακτωματοποιητής ερεθίζουν ιδιαίτερα το δέρμα. Ακόμα χειρότερα, αν τρίβουμε το μάτι για να βγει αυτό το επίμονο κομμάτι μάσκαρα: θα βλάψουμε ανεπανόρθωτα την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Δραστικά καθαριστικά για λιπαρό δέρμα: Μοιάζει λογικό να χρησιμοποιούμε πιο δραστικά προϊόντα καθαρισμού με την ελπίδα πως όποια έχουν κόκκους και στυπτικές ουσίες θα διώξουν την ενοχλητική λιπαρότητα και την γυαλάδα. Το πρόβλημα είναι πως όσο πιο δραστικό το προϊόν τόσο και μεγαλύτερη η αντίδραση που θα προκαλέσει στην επιδερμίδα. Αποτέλεσμα; Φαύλος κύκλος. Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε ένα απαλό προϊόν που ναι μεν θα καθαρίζει τους πόρους από την υπερβολική λιπαρότητα αλλά δεν θα καταπονεί το δέρμα.

Ένα καθάρισμα τη φορά: Αρκεί πράγματι; Αν αναλογιστούμε όλα αυτά που φοράμε στο δέρμα μας σέρουμ, ενυδατική, αντηλιακά, μακιγιάζ συν την ατμοσφαιρική ρύπανση τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως ένα καθάρισμα μόνο επιφανειακό μπορεί να είναι. Γι’ αυτό, κυρίως την νύχτα, αφού ξεβγάλουμε το καθαριστικό από το πρόσωπο, κάνουμε και ένα δεύτερο γύρο για να καθαριστεί βαθύτερα η επιδερμίδα.

Μία ζεστό - μία κρύο το νερό: Τοποθετούμε αυτή την συμβουλή εκεί που της αξίζει: Στα άχρηστα! Το ζεστό νερό δεν ανοίγει τους πόρους ούτε το κρύο τους κλείνει. Στη πραγματικότητα με την εναλλαγή από ζεστό σε κρύο το μόνο που συμβαίνει είναι να πάθει σοκ το δέρμα μας! Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και μόνο χλιαρό, καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού.

Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση (λίγο απολέπιση ακόμα;) Η αίσθηση της απαλής και φρέσκιας μετά την απολέπιση επιδερμίδας, μας αρέσει τόσο που μπορεί να μας προκαλέσει εξάρτηση και να μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας κάθε μέρα. Όχι, όμως όχι και πάλι όχι : Παραμένουμε στο εβδομαδιαίο scrub για να μη καταστρέψουμε τους πόρους.

Πόσο μπορεί να απορροφήσει; Το πλούσιο γαλάκτωμα καθαρισμού με την υπέροχη υφή το αισθανόμαστε τόσο απαλό στο δέρμα που μερικές φορές θέλουμε να το αφήσουμε έως ότου απορροφηθεί εντελώς. Δεν πρέπει: Τέτοια προϊόντα είναι ακατάλληλα για να τα απορροφήσει η επιδερμίδα γιατί θα χάσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Αποφεύγω να κοιτάξω τα συστατικά: Όταν αγοράζουμε προϊόντα ομορφιάς, ρίχνουμε μια ματιά στην μπροστινή ετικέτα και αν γράφει πως κάνει αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ και ελευθερώνει τους πόρους από σμήγμα τότε μας κάνει. Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στο πίσω μέρος θα διαπιστώσουμε πως παραβλέπουμε σημαντικές πληροφορίες για συστατικές ουσίες πολλές από τις οποίες προκαλούν αλλεργία ή καταπονούν το δέρμα. Για παράδειγμα το sodium lauryl sulphate, ένα φτηνό καθαριστικό και χημικό αφρογόνο συστατικό που όμως σε καθημερινή χρήση μπορεί να καταστρέψει το δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για το άρωμα στο προϊόν καθαρισμού που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται. Καλύτερα λοιπόν να διαβάζουμε και την πίσω ταμπέλα πριν αγοράσουμε ένα προϊόν.

Η σπατάλη η τρομερή: Σίγουρα ο καθαρισμός είναι πολύ σημαντική υπόθεση για την επιδερμίδα μας αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κοστίζει και μια περιουσία! Επιλέγουμε ένα σχετικά φθηνό προϊόν καθαρισμού που κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και φυλάμε τα χρήματα για ένα εξαιρετικά ενυδατικό σέρουμ που αξίζει τα λεφτά του.