fbpx

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν και ιδιαίτερη συμπεριφορά.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο χειμώνας πλησιάζει και επηρεάζει την διάθεση, την επιδερμίδα και… τις μπούκλες μας. Κρύβουμε τα σγουρά μαλλιά μας με σκούφους ή καπέλα, τα μαζεύουμε όπως – όπως με λαστιχάκια, τα φορτώνουμε με προϊόντα. Το αποτέλεσμα; Φριζάρισμα, κόμποι, ένα χάλι. Πριν λοιπόν το πάρουμε απόφαση και πατήσουμε pause στην κοινωνική μας ζωή, ας δούμε μια λίστα προστασίας, απόσταγμα εμπειρίας μιας παθούσας – μπουκλομαλλούσας.

Μετάξι στο μαλλί. Επενδύουμε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες με τις μαλακές ίνες που θα προστατεύσουν τις μπούκλες μας από το φριζάρισμα. Θα τις βρούμε και φτηνότερα λόγω black Friday.

H τριλογία της καλής μπούκλας. Είναι η μεθοδευμένη χρήση τριών διαφορετικών υλικών που χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας. Για καθαρή, ενυδατωμένη μπούκλα χρειάζεται ένα υγρό προϊόν (π.χ. το νερό, σαμπουάν), ένα σε μορφή κρέμας (ένα ελαφρύ conditioner) και ένα σε μορφή λαδιού (λάδι αργάν για τις άκρες).

Χτενίσου! Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα βίντεο που δείχνουν χτενίσματα για κάθε είδους μπούκλα. Τέτοια χτενίσματα εμποδίζουν τους κόμπους στα μαλλιά, την ψαλίδα, το φριζάρισμα.

Εξελιγμένο αξεσουάρ. Και τι γίνεται αν μια μέρα θέλουμε να φορέσουμε τον μάλλινο μπερέ που είναι τόσο στιλάτος; Ναι, στιλάτος ώσπου να τον πάρει ο αέρας όμως και να εμφανισθεί μονομιάς το κρυμμένο και υπέρ - φριζαρισμένο τέρας του κεφαλιού μου. Η λύση; Βλέπουμε παραπάνω: η μεταξένια επένδυση θα μας σώσει. Και αν δεν υπάρχει, μπορούμε να την ράψουμε εμείς.

Παίρνω μέτρα για τον χειμώνα. Black Friday ξημερώνει αύριο, θα αγοράσουμε που θα αγοράσουμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες και σκουφιά γιατί να μην αγοράσουμε και προϊόντα υψηλής περιποίησης για τις μπούκλες μας; Έτσι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφειδώς εκείνη την ακριβή αλλά σούπερ ενυδατική μάσκα και να μην κάνουμε κράτει και περιμένουμε την ξεχωριστή εκείνη μέρα...