fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χείλια για φίλημα!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Όταν χειμωνιάζει, όλη μας η προσοχή στρέφεται στην προστασία της επιδερμίδας του προσώπου μας και ξεχνάμε να φροντίσουμε το πιο ευαίσθητο μέρος του προσώπου μας. Τα χείλια. Το αποτέλεσμα; Αντιαισθητικό και οδυνηρό! Για να απαλά και ενυδατωμένα χείλια ακόμα και όταν χιονίζει πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους παρακάτω κανόνες φροντίδας:

Πρώτο βήμα: απολέπιση

Το κρύο έχει άσχημες επιπτώσεις στα χείλια. Σκάνε, βγάζουν πετσάκια, γίνονται άγρια. Αν κάνουμε απολέπιση, μία ίσως και δύο φορές την μέρα, θα δούμε μεγάλη διαφορά. Φυσικά χρειάζεται ειδικό προϊόν απολέπισης για τα χείλια που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο, όμως αν έχουμε λίγο χρόνο, τότε μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα ένα στο σπίτι με μαύρη ζάχαρη, μέλι και λάδι καρύδας. Κάνουμε απολέπιση το πρωί και το βράδυ όταν έχουμε πλύνει τα δόντια μας. Μπορούμε να απλώνουμε το προϊόν απολέπισης με μια καθαρή οδοντόβουρτσα όμως, αν έχουμε ιδιαίτερα ευαίσθητα χείλη καλό είναι να κάνουμε απολέπιση με (καθαρό) δάχτυλο ή με βαμβάκι.

Λίγο μπάλμ για καληνύχτα

Μετά την απολέπιση, το βράδυ, σειρά έχει το μπάλμ, ένα προϊόν που θα ενυδατώνει και θα διατηρεί μαλακά τα χείλη κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν κοιμόμαστε. Το χρησιμοποιούμε σαν θεραπευτική μάσκα για τα χείλη και ποτέ πια σκασμένα χείλια το πρωί! Αντί για μπάλμ ή κάποιο άλλο ενυδατικό προϊόν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλόη βέρα το σούπερ ενυδατικό προϊόν για τα χείλια και την επιδερμίδα του προσώπου μας!

Η εύκολη τακτική

Υπάρχουν άπειρα προϊόντα περιποίησης χειλιών και όλες μας σίγουρα έχουμε πολλά και διάφορα στο σπίτι μας, να κάθονται και να σκονίζονται, σε πλήρη αχρηστία. Καλύτερα να τα μοιράσουμε: Ένα στη τσάντα μας, ένα στο γραφείο, ένα στο αυτοκίνητο, ένα στο σπίτι: Με αυτό τον τρόπο, φροντίζουμε και ενυδατώνουμε όποτε έχουμε ανάγκη.

Ντεμακιγιάζ χειλιών

Τέλος ένας κανόνας που πρέπει να διατηρούμε με ευλάβεια, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο: Το ντεμακιγιάζ! Είναι σημαντικό στο τέλος της ημέρας, όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας από το μακιγιάζ και τους ρύπους της ατμόσφαιρας να απομακρύνουμε και το μακιγιάζ από τα χείλια μας. Τα κραγιόν και συγκεκριμένα αυτά που έχουν μεγάλη διάρκεια (long stay lipsticks) έχουν ουσίες που τα σταθεροποιούν στα χείλια μας για να διατηρείται αναλλοίωτο το χρώμα τους όλη την ημέρα. Δυστυχώς αυτές οι ουσίες είναι και οι ίδιες που ευθύνονται για το σκάσιμο τους. Γι’ αυτό, όταν ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, καθαρίζουμε απαλά τα χείλια μας με βαμβάκι και ένα ειδικό προϊόν ή με απλό λάδι (baby oil, καρύδα κ.λ.π.).