fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομορφιά από σπίτι!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εύκολες και αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς, λοσιόν καθαρισμού και απολέπιση με απλά υλικά φτιάχνουμε στο σπίτι και βρίσκουμε λύσεις για όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Μπανάνα για ενυδάτωση

Μάσκα που ενυδατώνει το δέρμα και το αφήνει απαλό και λαμπερό. Λιώνουμε μια μπανάνα και προσθέτουμε 1/4 κούπας γιαούρτι και 2 κουταλιές του γλυκού μέλι. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Λοσιόν από ξύδι για βαθύ καθαρισμό

Το ξύδι ως ένας τρόπος καθαρισμού προσώπου είναι από τις πιο παλιές και αξιόπιστες μεθόδους. Χρειαζόμαστε 1/4 κούπας μηλόξυδο και 1/4 κούπας νερό. Εφαρμόζουμε το διάλυμα στο πρόσωπό και αφήνουμε το δέρμα μας να το απορροφήσει πριν το ξεβγάλουμε.

Γιαούρτι για να σφίξει το δέρμα

Μία δροσιστική και αναζωογονητική μάσκα με έντονη συσφικτική δράση. Θα χρειαστούμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, χυμό από 1/2 πορτοκάλι, και 1 κουταλιά του γλυκού αλόη βέρα. Απλώνουμε τη μάσκα σε λαιμό και πρόσωπο και αφήνουμε για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και αμέσως θα νιώσουμε σαν να βγήκαμε από θεραπεία σε σπα!

Μέλι για θρέψη

Αν το δέρμα μας είναι κουρασμένο ή/και αφυδατωμένο, η λύση είναι μία: Μάσκα μελιού για θρέψη και αναζωογόνηση. Θα χρειαστούμε 1/2 μπανάνα, 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά γλυκού μέλι, και 3 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης. Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σφίξει αρκετά. Λιώνουμε τη μπανάνα, και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνουμε να δράσει 15-20 λεπτά πριν την ξεβγάλουμε με χλιαρό νερό.

Φράουλες για σπυράκια

Ο συνδυασμός της φράουλας με το μέλι, λεμόνι και τη μαύρη ζάχαρη, θα απομακρύνει εύκολα και γρήγορα κοκκινίλες και σπυράκια. Το σαλικυλικό οξύ που περιέχουν οι φράουλες καταπολεμά τα σπυράκια ενώ με τη μαύρη ζάχαρη κάνουμε ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα. Χρειάζονται ένα φλιτζάνι φράουλες, 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας μέλι, και 2 κουταλιές γλυκού μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Απλώνουμε στο πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Πορτοκάλι για λάμψη

Για να έχουμε λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα, η λύση βρίσκεται στη μάσκα με πορτοκάλι. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά στοιχεία για έντονη επίσης αντιγηραντική δράση. Θα χρειαστούμε χυμό από 1 πορτοκάλι, 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι και 2 κουταλιές του γλυκού μέλι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα με πλούσια υφή για να μπορέσουμε να το απλώσουμε στο πρόσωπό μας. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά σε λαιμό και πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Για το τέλος, αφήσαμε μια σπιτική δραστική συνταγή για ακαταμάχητα απαλό δέρμα.

Scrub με ζάχαρη και lime

Αυτό το scrub εγγυάται απαλό και ενυδατωμένο δέρμα. Χρειαζόμαστε 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο, και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο lime. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Χρησιμοποιούμε το μείγμα κάνοντας απαλό μασάζ στο σώμα, ειδικά στις φτέρνες, γόνατα, και τους αγκώνες για απολέπιση. Η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα ενώ η μυρωδιά του lime θα μας δώσει μια αίσθηση ευεξίας. Ξεβγάζουμε με ζεστό νερό και … έτοιμες!