fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομορφιά: αλήθειες και ψέματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γιατί οι σύγχρονες γυναίκες της πόλης δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε διάθεση για περιττές, άχρηστες διαδικασίες.

Μύθος 1

Αν θες να έχεις λαμπερά μαλλιά, τα χτενίζεις με βούρτσα 100 φορές πριν πας στο κρεβάτι.

Μύθος και μεγάλος μάλιστα. Οι τρίχες στην πραγματικότητα είναι νεκρές. Αν τις βουρτσίσουμε τόσο πολύ θα αφαιρέσουμε τα φυσικά τους έλαια, θα προκαλέσουμε ψαλίδα και φυσικά θα φριζάρουν πολύ. Αφήνουμε λοιπόν τα μαλλιά μας στην ησυχία τους κυρίως πριν πέσουμε στο κρεβάτι και διατηρούμε την γνωστή ρουτίνα μας: σαμπουάν, μαλακτική και μάσκα μια στο τόσο.

Μύθος 2

Το πρόσωπο μας θα βγάλει ρυτίδες αν κοιμόμαστε στο πλάι ή μπρούμυτα.

Μύθος και μάλιστα από τους πλέον παλιούς που δεν έχει καμία, μα καμία λογική. Ο ύπνος είναι από μόνο του δύσκολο ζήτημα, γιατί να δυσκολευτούμε παραπάνω και να προσπαθούμε να κοιμηθούμε σε στάσεις που απλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ;

Η μόνη αλήθεια είναι πως ο ύπνος είναι πολύτιμος για το δέρμα και την υγεία μας γενικότερα. Όταν κοιμόμαστε το σώμα μας ελευθερώνει τοξίνες, επιδιορθώνει κατεστραμμένα κύτταρα και γενικώς συντηρεί την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Μύθος 3

Αν βγάζεις τα φρύδια σου συνέχεια δεν θα ξαναβγούν γιατί έχεις καταστρέψει τους θύλακες της τρίχας.

Μύθος: Στα φρύδια μας υπάρχουν εκατοντάδες θύλακες που αναπαράγουν νέες τρίχες .

Μύθος 4

Πίνω νερό για να ενυδατώνεται η επιδερμίδα μου.

Μύθος. Ισχύει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις αφυδάτωσης. Όπως λένε ειδικοί, το να πίνεις νερό για να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου είναι σαν να κάνεις μπάνιο για να ξεδιψάσεις. Άλλο είδος ενυδάτωσης χρειάζεται εσωτερικά ο οργανισμός και άλλο είδος εξωτερικά.

Μύθος 5

Αν ξυρίσεις τα μαλλιά σου θα βγουν πυκνότερα.

Όσο και αν το θέλουμε ή όσο και να ξυρίσουμε τα μαλλιά μας δεν αλλάζει η πυκνότητα τους. Μόνο η ηλικία την αλλάζει, θετικά (εφηβεία) ή αρνητικά (εμμηνόπαυση)

Μύθος 6

Για να αυξήσουμε την αντηλιακή προστασία μας SPF απλώνουμε διάφορα προϊόντα με αντηλιακή κάλυψη.

Μύθος ή παρανόηση: Τα αντηλιακά είναι κατασκευασμένα ώστε να πετυχαίνουν το βαθμό προστασίας που αναγράφεται στο μπουκάλι τους. Με λίγα λόγια μια κρέμα ενυδάτωσης με δείκτη προστασίας SPF 15 και μια BB cream με δείκτη προστασίας SPF 15 δεν δίνουν άθροισμα SPF 30, είναι προϊόντα ειδικά κατασκευασμένα να προσφέρουν συγκεκριμένο επίπεδο προστασίας.

Μύθος 7

Όσο μεγαλώνουμε, μειώνεται το κολλαγόνο της επιδερμίδας μας. Οι κρέμες κολλαγόνου μπορούν να αναπληρώσουν και να σφίξουν το δέρμα.

Μύθος: Μετά την ηλικία των 25, τα επίπεδα κολλαγόνου ελαττώνονται με ποσοστό 1.5% κάθε χρόνο. Όταν μία γυναίκα φτάσει στην εμμηνόπαυση, ένα ποσοστό γύρω στο 45% του κολλαγόνου έχει χαθεί. Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που υποστηρίζει και διατηρεί σφιχτό το δέρμα αλλά δεν μπορεί να απορροφηθεί. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αποφεύγουμε παράγοντες που επιταχύνουν την απώλεια του κολλαγόνου όπως υπερέκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, άγχος, ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Επίσης χρησιμοποιούμε προϊόντα με συστατικά που ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου όπως η Βιταμίνη C ή προϊόντα με πεπτίδια που έχουν αντιγηραντική δράση. Επίσης μια διατροφή με αυγά, γιαούρτι, καρύδια, κοτόπουλο, ψάρι και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, ευνοούν την ανάπτυξη του κολλαγόνου στην επιδερμίδα.