fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενύχτι: Η επόμενη μέρα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κοιμηθήκαμε από λίγο έως ελάχιστα. Πως θα επιβιώσουμε στην απαιτητική μέρα που μας έρχεται; Οι ειδικοί στο ξενύχτι, απαντούν:

Ξενυχτήσαμε για πολλούς λόγους: το πάρτι γενεθλίων τράβηξε παραπάνω, το ραντεβού είχε περισσότερη επιτυχία απ’ότι περιμέναμε ή δυστυχώς, το δείπνο μας έπεσε… βαρύ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έρχεται το πρωί, δείχνουμε και αισθανόμαστε χάλια. Συνήθως δε, η μέρα που ακολουθεί είναι εξίσου κουραστική και απαιτητική με την προηγούμενη. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αναπνέουμε βαθιά. Όχι μόνο για να μη τρελαθούμε από το άγχος αλλά για να στείλουμε το απαραίτητο οξυγόνο στον εγκέφαλο μας. Ακόμα καλύτερα, εισπνέουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο όπως αυτό της μέντας.

Παγώνουμε δύο κουταλάκια του γλυκού στο ψυγείο ή τα αφήνουμε αρκετή ώρα κάτω από κρύο νερό. Μετά τα αφήνουμε απαλά στα μάτια για πέντε λεπτά. Τα κρύα κουταλάκια του γλυκού, οι παγωμένες φέτες αγγουριού, τα κρύα σακουλάκια με μαύρο τσάι είναι θαυμάσιες επιλογές για να αποφύγουμε τους μαύρους κύκλους του ξενυχτιού και να φρεσκάρουμε το βλέμμα μας.

Εννοείται πως χρειαζόμαστε τώρα ενυδάτωση περισσότερο από ποτέ αλλά καλύτερα ένα πράσινο χυμό, όχι καφέ! Η χλωροφύλλη θα φέρει οξυγόνο στο αίμα μας το οποίο θα μας δώσει ενέργεια και θα επιτρέψει στο μυαλό μας να δουλέψει. Έξτρα tip: προσθέτουμε τζίντζερ για περισσότερη γεύση και ενέργεια!

Tρώμε καλά καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και φροντίζουμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Τρώμε καλά, σημαίνει μένουμε μακριά από fast food επιλογές που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ακόμα χειρότερα. Προτιμάμε πρωτείνη, λαχανικά, φρούτα όχι βαριές σάλτσες, τηγανητά και βαριά μαγειρεμένα φαγητά.

Για να δείχνουμε φυσικά λαμπερές και ξεκούραστες χρησιμοποιούμε στο εσωτερικό των ματιών λευκό μολύβι και αποφεύγουμε το πράσινο χρώμα στις σκιές και το μολύβι ματιών γιατί τονίζει το κόκκινο που έχουν τα άγρυπνα μάτια μας.

Επίσης ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να χρησιμοποιήσουμε concealer σε ανοιχτότερο τόνο με αποτέλεσμα να τονίζονται ακόμα περισσότερο τα πρησμένα από την αυπνία μάτια μας. Το σωστό είναι να χρησιμοποιήσουμε concealer σε ίδιο τόνο με το δέρμα μας . Επίσης και η μάσκαρα σε σωστή ποσότητα και διακριτικό χρώμα, τονίζει το βλέμμα.

Τέλος, φροντίζουμε να περπατήσουμε λίγο ή να κάνουμε ελαφριά αεροβική άσκηση χωρίς να το παρακάνουμε γιατί τότε θα κουραστούμε περισσότερο.

Και αν θέλουμε περισσότερα tips για αν δείχνουμε λιγότερο κουρασμένες διαβάζουμε εδώ: https://www.citywoman.gr/body-health/item/1962-pos-tha-deixnete-ligotero-kourasmenes