fbpx

SOPHIA Enjoy Thinking - Διεγείρει τη σκέψη, εξάγει τον Ελληνισμό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει ανά τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και... SOPHIA!

Η SOPHIΑ Enjoy Thinking είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία με πολιτιστικό χαρακτήρα, η οποία γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια με κύριο μέλημά της, την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα μία νέα αισθητική στο ελληνικό design, μέσα από μοναδικά αντικείμενα. Σύνθημά τους το Enjoy Thinking, αφού μέσα από τη σκέψη μπορεί κανείς να αλλάξει και στη συνέχεια να αλλάξει και τον κόσμο, γύρω του.

Αφουγκράστηκαν την πολύτιμη κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα και επέλεξαν εκείνα που εμπνέουν και μας κάνουν να σκεφτούμε και να συλλογιστούμε. Μία πολιτιστική πρωτοβουλία, που λειτουργεί με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών, τεχνιτών, επιχειρηματιών, designer και βιοτεχνών, ειδικά αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση και την προώθηση εντός αλλά και κυρίως εκτός των τειχών την ελληνική δημιουργικότητα και ιστορία, και γενικά της όμορφης πλευράς του τόπου μας.

Τα προϊόντα της SOPHIA Enjoy Thinking είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα. Ο στόχος της δημιουργικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από αφοσιωμένους, ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους, όπως και βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και την μεγάλη αγάπη για την χώρα μας και την ιστορία της.

Τα προϊόντα της SOPHIA πωλούνται σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την έννοια του σουβενίρ, σε πολιτιστικό δώρο.

Με την συμμετοχή της SOPHIA σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως η Maison & Objet στο Παρίσι επί τρεις συνεχόμενες χρονιές, η Top Drawer στο Λονδίνο και η Homi στο Μιλάνο, αλλά και η προώθηση των προϊόντων σε πολλά καταστήματα και μουσεία παγκοσμίως, όπως στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου και του Λούβρου, κατορθώσαμε να εξάγουμε τον ελληνισμό.

Eternity Today Collection
Η πρώτη συλλογή της SOPHIA Enjoy Thinking, Eternity Today αντλεί έμπνευση από τη χρυσή εποχή της Ελλάδας. Περασμένα από το φίλτρο των σύγχρονων τάσεων deco, τα διακοσμητικά και χρηστικά αξεσουάρ της συλλογής δημιουργούν χώρους με μοντέρνα αισθητική και φιλόξενη ατμόσφαιρα, λειτουργώντας σαν κομψά καταφύγια από την πολύβουη καθημερινότητα. Ξεχωρίζουν, για τα αρχαία ρητά στη βάση τους – ευπρόσδεκτη τροφή για σκέψη στις στιγμές ηρεμίας!

Οι βιβλιοστάτες της SOPHIA Enjoy Thinking, Marathon Boy απονεμήθηκαν με το A’ Design Award στην κατηγορία Έπιπλα, Διακοσμητικά Είδη και Ηome-ware Design από την κριτική επιτροπή του A’ Design Award & Competition η οποία αποτελείται από διεθνούς φήμης εκπροσώπους του Τύπου, καταξιωμένους σχεδιαστές, ακαδημαϊκούς και επιφανείς επιχειρηματίες.

Απολύτως λειτουργικοί, διατηρούν τα βιβλία σε στάση προσοχής, μα χάρη στα ελκυστικά τους σχέδια και χρώματα, τραβούν το βλέμμα στα έργα του ανθρώπινου πνεύματος. Είναι δηλαδή η καλύτερη πρόσκληση για την απολαυστική διαδικασία της σκέψης, όπως προτείνει η SOPHIA στη διεθνή αγορά με το σύνθημα «Enjoy thinking».

Philosophia Collection
Η σειρά Philosophia είναι πρωτότυπη, διαφορετική, και τολμηρή, φορά όμως διακριτικά και με κομψότητα την ελληνικότητά της. Διακοσμητικά είδη σπιτιού, πορσελάνινα σερβίτσια, έργα τέχνης και είδη lifestyle, ένδυση και χαρτικά φιλοξενούν διαλεχτές ελληνικές λέξεις -harmony, dialogue, utopia, ecstasy- που κανείς μη Έλληνας δεν χρειάζεται λεξικό για να τις καταλάβει. Για πρώτη φορά, κάνουν την εμφάνισή τους και παιχνίδια μνήμης και διαλόγου, όχι μόνο γιατί το “Enjoy Thinking” ήταν το σύνθημά μας από την αρχή αλλά και γιατί, το σωστό να λέγεται, είναι πολύ διασκεδαστικά.

Κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα, σε χρώματα καθαρά, απλές γραμμές και ποιοτικά υλικά, τα είδη της Philosophia — φλιτζάνια cappuccino, γλυπτά, μαξιλαράκια, τσάντες, μολύβια και άλλα — είναι ιδανικά για το μοντέρνο, χαλαρό lifestyle. Και το καλύτερο, πρωτοτυπούν, παντρεύοντας το χρηστικό με το ουσιαστικό, προτείνοντας τον ελληνικό γραπτό λόγο και τα νοήματά του σαν ακόμη μία σπιτική απόλαυση.

Τη συλλογή αυτή φέτος συμπληρώνουν τρεις νέες λέξεις οι οποίες έχουν εξίσου ελληνική ταυτότητα και πηγάζουν από το χώρο της επιστήμης και την φιλοσοφίας: #psychology, #psyche, #psychotherapy, #physiology.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.sophia.com.gr/el/dialogue/journal/