fbpx

Τα πολύτιμα AΗΑ είναι ένα υπερόπλο ομορφιάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γιατί αυτά τα οξέα κάνουν καλό στο δέρμα μας

Τα AHA ή αλλιώς άλφα υδροξύ-οξέα είναι πραγματικά απίστευτα και αποτελεσματικά. Προέρχονται από τα εσπεριδοειδή, το γάλα και τη ζάχαρη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι το γλυκολικό οξύ, που προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και το γαλακτικό οξύ, που προέρχεται από ξινόγαλα.

Τα χημικά απολεπιστικά μπορεί να είναι πολύ πιο ήπια για το δέρμα σας, από ότι η χρήση ενός φυσικού scrub. Επίσης μπορούν απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που επικάθονται στην επιφάνεια του δέρματός σας και να αποτρέψουν τα σημάδια της γήρανσης και τις κηλίδες.

Το ζητούμενο είναι πάντα η λαμπερή και όμορφη όψη. Τα AHA κάνουν επιφανειακή απολέπιση άρα είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των ρυτίδων και σωτήρια γιατί επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Παρενέργειες:

Τυχόν παρενέργειες από την επίδραση των οξέων φρούτων- αίσθημα καύσου ή τοπικός ερεθισμός- συνδέονται με την περιεκτικότητά τους στη φόρμουλα και εξαλείφονται άμεσα με τη διακοπή χρήσης του προϊόντος.

Οι νέες φόρμουλες:

Οι πρώτες συνθέσεις που βασίζονταν στις ευεργετικές ιδιότητες των AHA συνοδεύονταν από έντονη απολέπιση της επιδερμίδας. Αντίθετα, οι φόρμουλες νέας εσοδείας αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα δίχως το ενοχλητικό ξεφλούδισμα. Σ αυτό συμβάλλει η συνδυαστική δράση σε μία φόρμουλα διαφορετικών οξέων, σε μικρότερες συγκεντρώσεις το καθένα, αντί της χρήσης ενός μόνον ενεργού συστατικού σε υψηλή συγκέντρωση. Έτσι αποτρέπονται πιθανοί ερεθισμοί της επιδερμίδας και τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται χωρίς να γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Η φωτεινή όψη και η απαλή υφή της επιδερμίδας μετά την εφαρμογή του προϊόντος επιβεβαιώνουν με το παραπάνω την απολεπιστική δράση.

Ευαίσθητα δέρματα:

Είναι ανεκτά ακόμη και από τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Τα οξέα φρούτων διασπούν τις ενώσεις των νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία απόπτωσης από την επιφανειακή στιβάδα και ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ευαίσθητες, λοιπόν, επιδερμίδες μπορούν άνετα να «απολαμβάνουν» την πολύτιμη δράση τους με την προϋπόθεση ότι η περιεκτικότητα σε οξέα της φόρμουλας, που έχουν επιλέξει, να μην ξεπερνά το 6%. Σε ιδανικές συνθήκες τα οξέα μπορούν να συνδυάζονται με αργινίνη, ένα ευεργετικό αμινοξύ, η οποία αναχαιτίζει την άμεση απορροφητικότητά τους από την επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από πιθανούς ερεθισμούς.

Λέιανση των ρυτίδων:

Όταν εμφανιστούν οι ρυτίδες δεν φεύγουν παρά μόνον με επεμβατικές μεθόδους. Τα AHA ωστόσο καταφέρνουν να λειάνουν τις λεπτές γραμμές και τις χρωματικές κηλίδες.







Διαβάστε ακόμα