fbpx

8 tips για να αποκτήσεις μαλλιά σαν της… Ραπουνζέλ!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Απόκτησε αυτοπεποίθηση με μαλλιά στα… πατώματα!

Δεν αγαπούν μόνο οι άντρες τις… μακρομαλλούσες, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες αισθάνονται πολύ καλύτερα όταν μαλλιά τους είναι πολύ, πολύ μακριά.

Για αυτόν το λόγο η ερώτηση «πώς θα μακρύνω πιο γρήγορα τα μαλλιά μου;» είναι μια από τις συχνότερες ερωτήσεις των κοριτσιών ανά τον κόσμο.


Με τις παρακάτω συμβουλές θα αποκτήσεις και ΕΣΥ μαλλιά μακριά σαν της πριγκίπισσας του παραμυθού:

Μέχρι ποιο μήκος τα θες
Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι μια διαδικασία επίπονη και με μεγάλο κόστος. Επίσης, πρέπει να έχεις κατά νου την τελική επιθυμία σε επίπεδο εικόνας και να βλέπεις ουσιαστικό αποτέλεσμα κάθε μήνα. Πρέπει να αγοράζεις συγκεκριμένα προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου συχνά πυκνά για κούρεμα.

Κάν’τα straight
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είναι να τα κουρέψεις σε τέτοιο μήκος ώστε το κάτω μέρος να είναι 100% γεμάτο και συμπαγές, να μην υπάρχουν δηλαδή ούτε σπασίματα ούτε φιλαρίσματα. Αν πει από σήμερα ξεκινάω να μακρύνω τα μαλλιά μου και αν έχει σπασίματα από το καλοκαίρι θα της λείπει το 60% της πυκνότητας από τις άκρες, ενώ αυτό το 40% που θα έχει μείνει στο κάτω μέρος θα είναι τόσο αδύναμο που θα σπάει με τις μικρές καθημερινές συνήθειες. Όσο πιο συμπαγή τα κάνεις στο κάτω μέρος, τόσο πιο εύκολα θα μακρύνουν.

Προσοχή… ψαλίδα
Το ήξερες ότι μπορείς να ξεφορτωθείς την ψαλίδα χωρίς να πειράξεις ούτε πόντο από τις άκρες των μαλλιών σου; Υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική η οποία γίνεται κατά μήκος και καθαρίζει τρίχα-τρίχα από πάνω έως κάτω τα μαλλιά από την ψαλίδα κάνοντας όλες τις άκρες άθραυστες. Αυτή την τεχνική την συνδυάζεις και με μια θεραπεία olaplex που κάνει επανασύνδεση των σπασμένων δεσμών. Έτσι, έχεις δημιουργήσει ένα πολύ υγιές υπόβαθρο και μπορείς να μπεις στην διαδικασία πλέον να τα μακρύνεις.

Πότε θα μακρύνουν;
Αυτό εξαρτάται από κάθε γυναίκα χωριστά. Αν έχεις κάνει στα μαλλιά σου μια.... αξιοπρεπή μεταχείριση (δεν κάνει κάθε μήνα ντεκαπάζ, δεν κάνει κάθε μέρα πιστολάκι αλλά κάνει μια βαφή ή τεχνική μια φορά το μήνα ή το δίμηνο και χτενίζεται δέκα φορές το μήνα) μπορεί τα μαλλιά σου να μακρύνουν 1-1.5 εκατοστό το μήνα που είναι το μέγιστο. Αρκεί να καθαρίζεις τις άκρες.


Γιατί έχουν σταματήσει να μακραίνουν
Οι περισσότερες θεωρούν ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν γιατί δεν έχουν διασφαλίσει τις άκρες τους από το να μην σπάνε. Μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει ακριβώς πόσο μακραίνουν τα μαλλιά της από το πόσο έχει μακρύνει η ρίζα της σε πόσο χρόνο. Δηλαδή, μια γυναίκα που βάφει τα μαλλιά της, αν αφήσει για ένα μήνα τα μαλλιά της άβαφα θα δει ακριβώς πόσο έχουν μακρύνει μέσα στο μήνα. Αν αυτό δεν το βλέπει στο κάτω μέρος πάει να πει ότι τα μαλλιά της σπάνε!

Βάλε μέντα - βοηθάει ή όχι;
Είναι αλήθεια πως βοηθούν αλλά υπάρχουν τεχνολογικά πιο προηγμένες λύσεις για τέτοιου τύπου προβλήματα. Όπως ένα καλό καθαριστικό σαμπουάν για τη ρίζα που να διατηρεί το ουδέτερο PH για να έχει μια καλή υγεία το δέρμα. Δεν είναι απαραίτητο να περιέχει μέντα ένα τέτοιο σαμπουάν. Απλά στην μέντα ή στον ευκάλυπτο έχουμε την αίσθηση αυτής της δροσιάς που δίνει οπότε θεωρούμε πως δουλεύει καλύτερα.

Μασάζ στο κεφάλι
Ενα ακόμη tip που ισχύει είναι το μασάζ στο κεφάλι. Πώς βοηθάει, όμως, στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου; Δημιουργεί καλύτερη υπεραιμία στο δέρμα, βοηθά στο να ανοίξουν οι θύλακες του τριχωτού και να τραφεί καλύτερα η ρίζα μας. Ουσιαστικά υπεραιματώνουμε το σημείο οπότε θεωρητικά βοηθάμε στην παραγωγή των μαλλιών.

Υπάρχουν ειδικές μάσκες που μακραίνουν τα μαλλιά;
Όσο πιο ενυδατωμένη έχουμε μια τρίχα και όσο πιο δυνατό σώμα έχει μια τρίχα τόσο πιο καλή υγεία έχει συνολικά. Οπότε επειδή θα περάσει χρόνος μέχρι να μακρύνουμε τα μαλλιά μας οφείλουμε να είναι πολύ καλά αναδομημένα και ενυδατωμένα συνολικά. Υπό αυτή την έννοια οι μάσκες βοηθούν. Αλλά ποιες μάσκες; Το καλοκαίρι, λοιπόν, βάζουμε πιο ενυδατικές μάσκες γιατί εκθέτουμε τα μαλλιά μας σε εξωτερικούς παράγοντες. Το φθινόπωρο δεν χρησιμοποιούμε τόσο μάσκες ενυδάτωσης γιατί η υγρασία ενυδατώνει τα μαλλιά μας έτσι κι αλλιώς αλλά κάνουμε focus περισσότερο στην αναδόμηση.