fbpx

Τα άχρηστα των διακοπών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κάθε φορά που τελειώνει ένα ταξίδι πάντα μετανιώνουμε που παραγεμίσαμε τη βαλίτσα μας με πράγματα που τελικά ούτε χρησιμοποιήσαμε ούτε χρειαστήκαμε!

Ποια είναι αυτά;

Καθαρά εσώρουχα για ένα μήνα.Φεύγουμε για τρεις μέρες και παίρνουμε 25 εσώρουχα που επιστρέφουμε άθικτα στο συρτάρι. Όχι, όχι. Πάρτε μαζί σας τόσα όσες και οι μέρες που θα κάτσετε, άντε και ένα έξτρα.

Μάσκες καθαρισμού. Στην αρχή μοιάζει φανταστική ιδέα να πάρετε τέτοια καλλυντικά μαζί σας, ιδιαίτερα αν κάνετε διακοπές μαζί με την κολλητή σας. Όμως πραγματικά, από τις φορές που τα έχετε πάρει μαζί σας, πόσες φορές τα έχετε χρησιμοποιήσει; Μία;

Ρούχα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Πριν αρχίσετε να χώνετε όσα ρούχα ονειρεύεστε να φορέσετε σε ακρογιαλιές και δειλινά των διακοπών σας, καλύτερα να κάνετε δυο- τρεις πρόχειρους συνδυασμούς στο μυαλό σας και να κινηθείτε με αυτούς σαν βάση. Ένα ζευγάρι τζίν, ένα με δύο T-shirt, δυο σορτσάκια, ένα φόρεμα, άνετα παπούτσια.

Τις γόβες σας. Εκτός εάν υπάρχει ιδιαίτερη, επίσημη περίσταση που γνωρίζετε πριν φύγετε, όπως για παράδειγμα ένας γάμο, αφήστε τις γόβες σας καλύτερα σπίτι. Θα γλυτώσετε πιθανό τραυματισμό εάν φυσικά μπείτε στον κόπο να τις βάλετε μετά τις υπέρ άνετες σαγιονάρες σας.

Μπουφάν, πουλόβερ. Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τη βαλίτσα σας και δεν έχετε ιδέα για τον καιρό που θα κάνει στο μέρος που πρόκειται να επισκεφθείτε, μην μαντέψετε! Καλύτερα να μπείτε στο internet για να συμβουλευτείτε την θερμοκρασία κατά μέσο όρο της περιοχής. Έτσι δεν θα φορτωθείτε το χειμωνιάτικο μπουφάν σας ενώ έξω από το πρωί ως το βράδυ σκάει ο τζίτζικας!

Μηχανήματα. Το σεσουάρ, την μηχανή αποτρίχωσης, το σίδερο που ισιώνει τα μαλλιά, το μηχάνημα για τις μπούκλες. Μες τη ζέστη του καλοκαιριού δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσετε. Πιθανότερο να ξεχάσετε πως τα πήρατε μαζί σας, ως τη στιγμή της επιστροφής που θα βρίζετε τον εαυτό σας για το άσκοπο βάρος τους στην βαλίτσα σας.

Όλα, μα όλα τα αξεσουάρ σας. Καπέλα, φουλάρια, κολιέ, δαχτυλίδια και πάει λέγοντας. Έχετε ήδη μελετήσει πως θα τα φορέσετε ανά περίσταση, όμως καλύτερα να προτιμήσετε τα βασικά σας αξεσουάρ, αυτά που ταιριάζουν με όλα και αυτά με τα οποία αισθάνεστε άνετα.