fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προστασία της επιδερμίδας το καλοκαίρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι έξι σημαντικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου και αυτό το καλοκαίρι!

Απολέπιση για καθαρό, απαλό δέρμα

Τι κάνει: Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά υπολείμματα δέρματος για να αποφευχθεί η συμφόρηση και να βελτιώσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας από τόνερ και ενυδατικές κρέμες.

Πότε: Να κάνετε το πρωί απολέπιση πριν από την εφαρμογή τόνερ, ενυδατικής κρέμας, SPF και μακιγιάζ. Συμβουλή: Το μακιγιάζ θα διαρκεί περισσότερο σε απολεπισμένο δέρμα!

Μην ξεχνάτε: Αφού κάνετε απολέπιση στο σώμα, απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος για να σφραγίσετε με υγρασία και προστατεύστε πάντα το πρόσφατα απολεπισμένο δέρμα με ένα αντηλιακό με SPF

Κρατήστε το δέρμα ενυδατωμένο

Πώς: Αναβαθμίστε το επίπεδο ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας με εντατικές μάσκες, που θα εφαρμόζετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το toner επίσης είναι μια δροσιστική ενυδατική και ανάλαφρη πρόταση που συμβάλλει στην εξομάλυνση της επιδερμίδας , πρίν την κρέμα ημέρας ή νύχτας.

Συμβουλή: Ανανεώστε το δέρμα σας με ενυδατικά σπρει όπου και αν βρίσκεστε : γραφείο σας, στο αυτοκίνητο, στο γυμναστήριο, στο αεροπλάνο!

Κάντε φίλο σας το Η20 (το νερό δηλαδή)

Γιατί: Οι διαρκώς υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η πολύωρη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, όπως η παραλία, οδηγεί τον οργανισμό σε εσωτερική αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, ζαλάδα αλλά και αφυδατωμένη επιδερμίδα!

Τι μπορείτε να κάνετε: Οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού και της επιδερμίδας και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Συμβουλή: Εάν πίνετε ποτά με καφεΐνη, πρέπει να τριπλασιάσετε την ποσότητα νερού που πίνετε!

Συνιστάται: Απλό και καθαρό νερό!

Σε περίπτωση αμφιβολίας, εφαρμόστε (και εφαρμόστε ξανά!)

Γιατί: Δεν αρκεί να εφαρμόζετε μόνο μια φορά αντηλιακό: πρέπει να εφαρμόζετε αρκετά και να εφαρμόζετε συχνά. Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν την σωστή ποσότητα που αντιστοιχεί στην ώρες που περνούν σε εξωτερικούς χώρους

Πόσο: Ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο. Για το σώμα, περίπου όσο θα γέμιζε ένα σφηνάκι.

Πόσο συχνά: Επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε δύο ώρες.

Συμβουλή: Αποφύγετε την έκθεση στον μεσημεριανό ήλιο από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα όποτε μπορείτε.

Μπόνους: Οι σημερινοί εξελιγμένοι τύποι και τεχνολογία σάς επιτρέπουν να επιλέξετε προστασία από τον ήλιο ανάλογη με την ευαισθησία του δέρματός σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε αντηλιακά απαλλαγμένα από λιπαρές ουσίες, ή με μαλακτικές φόρμουλες κατάλληλες για ξηρό δέρμα ή αντηλιακά κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα.

Πώς να επαναφέρετε την επιδερμίδα από την υπερέκθεση στον ήλιο

Τι: Ξεχάσατε το αντηλιακό, δεν εφαρμόσατε αρκετό ή έχετε πάθει έγκαυμα

Τι πρέπει να ακολουθήσετε: Δυστυχώς, η ζημιά έγινε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υποφέρετε από τον πόνο! Τα cooling gel αλλά και φαρμακευτικές κρέμες με βότανα μπορούν να αποτρέψουν το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα, να μειώσουν την ερυθρότητα ή και τη φλεγμονή.

Πώς: Εφαρμόστε cooling gel στο εκτεθειμένο δέρμα αμέσως μόλις διαπιστώσετε ότι υπάρχει υποψία κοκκινίλας ή ερεθισμού.

Πρόληψη: Το ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τον κίνδυνο μελανώματος. Θυμηθείτε να κάνετε μια ετήσια δερματική εξέταση από έναν γιατρό αλλά να κάνετε και την δική σας έρευνα για τυχόν προειδοποιητικά σημάδια καρκινωμάτων και κακοήθους μελανώματο

Επιδιορθώστε και θεραπεύστε τη ζημιά από τον ήλιο

Τι προκαλεί βλάβη στο δέρμα: Το υπεριώδες φως προκαλεί φωτογήρανση με τη μορφή καφέ κηλίδων και ρυτίδων, είτε έχετε πάθει έγκαυμα είτε όχι. Όταν το φως του ήλιου έρχεται σε επαφή με την «απροστάτευτη» επιδερμίδα οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές και ιδιαιτέρως σοβαρές.

Τι να κάνετε: Το ηλιοκαμένο δέρμα είναι πάντα στη μόδα όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και φροντίδα: ποτέ στον ήλιο χωρίς καλλυντικά που καταπολεμούν την φωτογήρανση και που δεν παρέχουν προστασία από τις ακτίνες UVA – UVB.