fbpx

Ανανέωση τώρα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν χρειάζεται ανανέωση μόνο η γκαρνταρόμπα μας τώρα που ήρθε το φθινόπωρο, αλλά και εμείς οι ίδιες

Τι πρέπει να προσέξουμε για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα χέρια μας τις μέρες που έρχονται;

Μαλλιά

Ψαλιδίζουμε ή κόβουμε τα μαλλιά για να αφαιρέσουμε τις κατεστραμμένες άκρες τους από τον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας. Είναι επίσης η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουν θεραπείες θρέψης μαλλιών για τον επερχόμενο κρύο χειμώνα. Επίσης, το φθινόπωρο σηματοδοτεί την αρχή νέας σεζόν: γιατί να μην τολμήσετε την αλλαγή που σκέφτεστε τόσο καιρό τώρα; Κόψτε αγορίστικα τα μαλλιά σας ή τολμήστε να τα βάψετε στην απόχρωση που θέλατε τόσο καιρό.

Δέρμα

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για τις κρύες μέρες του χειμώνα: ξεκινήστε ένα πρόγραμμα συστηματικής ενυδάτωσης με μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά. Πριν όμως την ενυδάτωση μην ξεχάσετε να κάνετε απολέπιση για να διευκολύνετε την απορρόφηση της κρέμας σας. Χρησιμοποιήστε σέρουμ και μάσκα προσώπου 2 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε την ξηρότητα ή/και τους ερεθισμούς. Μη ξεχνάτε την αντηλιακή σας, ο ήλιος είναι ακόμα δυνατός!

Μάτια

Η πτώση της θερμοκρασίας ξηραίνει την επιδερμίδα και ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Κρέμα λοιπόν εντατικής περιποίησης και για τα μάτια σας, πρωί - βράδυ. Ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα γύρω από τα μάτια με ένα σέρουμ ειδικό για μάτια. Βάλτε μάσκα στα μάτια ή φέτες δροσερό αγγούρι ή ακόμα και φέτες (δροσερής πάλι) πατάτας για πιο ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα.

Χέρια και νύχια

Τα χέρια είναι διαρκώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες γι'αυτό και συχνά αφυδατώνονται κυρίως τον χειμώνα. Φροντίστε να τα ενυδατώνετε καθημερινά για να προλάβετε τα χειρότερα με την έλευση του χειμώνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νύχια μας που ήδη έχουν υποφέρει άμμο, θάλασσα, ημιμόνιμο μανό. Κάντε μια θεραπεία ενυδάτωσης και αφήστε τα άβαφα κάποιο καιρό για να «αναπνεύσουν»