fbpx

Carrot Cake, κλασικό και αγαπημένο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θα ξετρελαθείτε με το κέικ καρότου και την λαχταριστή επικάλυψη κρέμας τυριού.

Το Carrot cake είναι ένα γλυκό που δεν μπορούμε να αντισταθούμε εύκολα. Εχει αρκετές θερμίδες αλλά η συγκεκριμένη συνταγή σας στέλνει στιγμιαία στον παράδεισο.

Υλικά για το κέικ

4 αυγά

1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσειις

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

3 κ.γ. baking powder

1/2 πρέζα αλάτι

2 κ.γ. κανέλα

3 φλ. τσαγιού καρότο τριμμένο

Για το frosting με κρέμα τυριού

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

κανέλα ή καρύδια ή τριμμένο καρότο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια μιας χρήσης των 20 εκ.

Για το κέικ: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη κανέλα και τα κοσκινίζουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την εσάνς και μετά το μείγμα του αλευριού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με σύντομες κινήσεις να ενωθεί με τα υπόλοιπα.

Χωρίζουμε ισομερώς το μείγμα στα δύο ταψάκια και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το frosting με κρέμα τυριού: Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο να “κρεμώσει” και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και την εσάνς και χτυπάμε να ενωθούν σε ένα σφιχτούτσικο μείγμα. Βάζουμε το frosting στο ψυγείο για λίγο.

Για την συναρμολόγηση: Στήνουμε το κέικ μας βάζοντας από κάτω ελάχιστη κρέμα, τοποθετούμε το έναν δίσκο, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση (υπολογίζουμε με το μάτι), τον δεύτερο δίσκο και την υπόλοιπη κρέμα την αλείφουμε στα πλαϊνά και επάνω στο κέικ μας. Πασπαλίζουμε με κανέλα, ή τριμμένο καρότο ή καρύδια και σερβίρουμε.

Εάν θέλετε να καλύψετε και να γαρνίρετε όλο το κέικ με τη κρέμα τυριού και όχι μόνο στη μέση θα διπλασιάσετε τη ποσότητα.

Εάν δεν έχετε 2 όμοια ταψάκια φτιάξτε μια δόση σε ένα ταψάκι (θα το ψήσετε περισσότερη ώρα) και όταν κρυώσει θα το κόψετε οριζόντια στη μέση.







Διαβάστε ακόμα