fbpx

Αφροδισιακές τροφές και τα καλύτερα ρεστοράν για να τις γευτείτε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο έρωτας περνάει και απο το στομάχι, πόσο μάλλον αν επιλέξετε το μενού να περιλαμβάνει τροφές που διεγείρουν την λίμπιντο.

Η μέρα επιβάλλει ρομαντικά γεύματα, χαλαρή διάθεση και ερωτικό σκηνικό για όσες θέλουν να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο μαζί με τον αγαπημένο σας. Υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι διεγείρουν το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου και αποτελούν το «κλειδί» για να επέλθει ισορροπία στις ορμόνες που έχουν σχέση με την υγιή σεξουαλική ζωή, τα οιστρογόνα για τις γυναίκες και την τεστοστερόνη για τους άντρες. Οι τροφές που χαρακτηρίζονται ως αφροδισιακές γνωρίζατε οτι προέρχονται από την Ελληνίδα θεά της Ομορφιάς, την Αφροδίτη;

Ακολουθεί μια λίστα με τροφές οι οποίες υπόσχονται να κάνουν την σεξουαλική σας ζωή αξέχαστη και μοναδική. Επιλέον σας προτείνουμε τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της πόλης για να δειπνήσετε ειδυλλιακά και...αφροδισιακά!

Στρείδια: Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.
 Tα θαλασσινά έχουν χαρακτηριστεί ως οι πλέον αφροδισιακές τροφές. Ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (όπως το χταπόδι) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. H έλλειψη του ψευδάργυρου είναι πολλές φορές η αιτία για την ανδρική ανικανότητα.

Κόκκινο κρασί: Έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας απέδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα είχαν καλύτερη φυσική λίπανση στον οργανισμό τους από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου. Πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω και θα έχετε ένα θερμότερο βράδυ. 


Αβοκάντο: Θεωρείται υπερτροφή και όχι άδικα καθώς περιέχει ποτάσιο που «ξυπνάει» τις ορμές σας και φολικό οξύ για διατήρηση της ενέργειας. Στην Ισπανία του μεσαίωνα, οι ιερείς θεωρούσαν τη συγκεκριμένη τροφή τόσο αισχρά σεξουαλική που είχαν απαγορέψει την κατανάλωσή της.

Πιπεριές τσίλι: Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις και απελευθερώνει την επινεφρίνη, γνωστή και ως αδρεναλίνη, που βοηθά τον οργανισμό να κινητοποιήσει όλες τις πηγές ενέργειάς του.

Σπαράγγια: Περιέχουν βιταμίνη Ε που θεωρείται διεγερτική και κάλιο που απαιτείται για την παραγωγή υγιών ορμονών.

Κρόκος (Saffron)
: Από τους αρχαίους χρόνους ο κρόκος θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό φυσικό αφροδισιακό. Ο κρόκος είναι στην πραγματικότητα ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως στην ιταλική, ισπανική και ινδική κουζίνα. Δημιουργεί μια θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς επίσης και δίνει το αίσθημα της ευεξίας και ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον ο κρόκος περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται Picrocrocin που κάνει το σώμα πολύ πιο ευαίσθητο στην αφή.

Άγρια γλυκοπατάτα: Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.


Σοκολάτα: Είναι η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών. Η σοκολάτα περιέχει διάφορες ενώσεις: την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που επάγει την ευφορία, και τη φαινυλαιθυλαμίνη, την "ουσία του έρωτα", που απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου που παρουσιάζεται κατά την κορύφωση της δραστηριότητάς του στη διάρκεια του οργασμού.

Τζίντζερ: Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες στην κοιλιά αλλά βελτιώνει και τη σεξουαλική σας ζωή, κάνοντας το αίμα να κυκλοφορήσει καλύτερα στα επίμαχα σημεία. Καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού μερικές φορές την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα τη διαφορά στο κρεβάτι. Υποστηρίζεται ότι αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άντρες.

Τα 5 τοπ ρεστοράν

Ορίζοντες Λυκαβητού: Με την πόλη να απλώνεται σαν χαλί μπροστά σας θα δοκιμάσετε κακαβιά αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι και θα ζήσετε το απόλυτο "ρομάντζο."

Aleria: Στο πανέμορφο ρεστοράν στο Μεταξουργείο πρέπει να δοκιμάσετε απίθανη χορτόπιτα, κουσκουσάκι μπουρδέτο, πατάτες στην στάχτη, χοιρινά μάγουλα και χριστόψαρο με κίτρινο πατζάρι.

Ράτκα: All time classic επιλογή στο Κολωνάκι, για το φιλέτο στην πέτρα και το σπαγγέτι με θαλασσινά.

Hytra: Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, απολαμβάνετε gourmet "αστεράτες" γεύσεις σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον

Stastra: Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blue η θέα στην πόλη και στην Ακρόπολη είναι συγκλονιστική, εξίσου και το φαγητό.

Επτά 7: Σε ένα ιδανικό σκηνικό για ρομαντικό τετ-α-τετ στο Θησείο δοκιμάστε πιάτα όπως το ριζότο παντζαριού με γαρίδες, η σαλάτα mesclun με φράουλες και φρούτα του δάσους, η μοσχαρίσια ταλιάτα από Black Angus .