fbpx

Κοτόσουπα με μανιτάρια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ελαφριά, νόστιμη και ιδιαίτερα θρεπτική.

Οι εναλλαγές του καιρού επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με ιώσεις και κρυολογήματα. Μια σούπα, εύκολη και γρήγορη αποτελεί πολλές φορές το καλύτερο φάρμακο για τα κρυώματα.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
170 γρ. λευκά μανιτάρια
60 γρ. άγρια ​​μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο θυμάρι
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε ακόμα ένα λεπτό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα μισά από τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μίξερ. Προσθέτουμε 2 κύπελλα ζωμό και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν, περίπου για 2 λεπτά.

Επιστρέφουμε το μείγμα στο σκεύος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ζωμό συν 2 φλιτζάνια νερό. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Καλύπτουμε και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή έως ότου το ρύζι να είναι τρυφερό και το κοτόπουλο να έχει ψηθεί. Προσθέτουμε το γάλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει.