fbpx

Κολοκυθοκεφτέδες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένας υπέροχος χορτοφαγικός μεζές,

Ο συνδυασμός των αρωματικών χορταρικών (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος) μαζί με τη φέτα, τα κολοκυθάκια και τα αυγά δίνουν ένα φανταστικό γευστικό συνδυασμό.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια (4-5 μέτρια)

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα με ένα πιρούνι

250γρ φέτα

15γρ (4 κ.σ.) δυόσμος ψιλοκομμένος

15γρ (4 κ.σ.) μαϊντανός ψιλοκομμένος

15γρ (4 κ.σ.) άνηθος ψιλοκομμένος

100γρ (3/4 φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. (250ml) ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από το κάθε κολοκυθάκι και τις πετάτε. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αρκετό αλάτι (περίπου 1-2 κ.γ.), και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-25 λεπτά.

Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια μας ώστε να αποβάλλουν όσο νερό γίνεται. Τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο ή μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, πιπέρι, και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι (ή ζυμώνουμε με τα χέρια μας).

Βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τη «διπλώνουμε» μέσα στο μίγμα των κολοκυθιών. Προσέχουμε όσο γίνεται ώστε να μη διαλυθεί, θέλουμε να μείνουν κομματάκια μέσα στο μίγμα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πλάθουμε τηγανίτες από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Κάθε τηγανιά χωράει περίπου 4-5 κολοκυθοκεφτέδες. Δεν βάζουμε πάρα πολλούς σε κάθε τηγανιά, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δε θα τηγανιστούν σωστά.

Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά (εικ.8) και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά πριν τους σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.

Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά (εικ.8) και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά πριν τους σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.

Πηγή: https://www.littlecookingtips.com/gr/content/greek-zucchini-and-feta-fritters-kolokythokeftedes-gr