fbpx

Κέικ απο παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια πρωτότυπη συνταγή απο τον μάγο της κουζίνας Jamie Oliver

Ενα καταπληκτικό γλυκό με λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία μας κι έχουν ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες!

Πέφτοντας πάνω σ'αυτή τη συνταγή του Jamie Oliver αποφάσισαμε αμέσως να την δημοσιεύσουμε καθώς είναι πανεύκολη, δροσερή και γεμάτη αντιοξειδωτικά (λόγω των φρούτων που περιέχει). Επιπλέον δεν παχαίνει όπως τα παραδοσιακά γλυκά και παγωτά του καλοκαιριού.

Υλικά

250 g μπανάνες (περίπου 2 μπανάνες χωρίς τη φλούδα)
250 g σμέουρα ή φραμπουάζ
250 g φράουλες ή μύρτιλλα
250 g βατόμουρα
16 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ( μπορείτε να βάλετε και στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε διάφανη μεμβράνη μέσα σε φόρμα κέικ, για να μπορέσετε να αφαιρέσετε εύκολα το κέικ από τη φόρμα, αφότου παγώσει.

Τοποθετήστε τις φράουλες και 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα κέικ και αφήστε το για τουλάχιστον 15 λεπτά στην κατάψυξη. Καθαρίστε το μπλέντερ ή μούλτι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, με τα 250 g μπανάνες και 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές, ρίξτε το επάνω στη στρώση του μείγματος με τις φράουλες. Τοποθετήστε τη φόρμα πάλι στην κατάψυξη, για 15 λεπτά περίπου.

Με τον ίδιο τρόπο θα προσθέσετε και τις υπόλοιπες δύο στρώσεις, με τα βατόμουρα και τα σμέουρα. Φυσικά, ακολουθήστε όποια σειρά επιθυμείτε εσείς!

Το κέικ είναι έτοιμο μόλις η επάνω στρώση έχει παγώσει. Μπορείτε να το καταναλώσετε πριν παγώσει ολοκληρωτικά, μα όταν ‘μέσα’ είναι ακόμη λίγο μαλακό, όμως μπορείτε να το αφήσετε στην κατάψυξη όσο προτιμάτε.