fbpx

Κοχύλια με κοτόπουλο και λαχανικά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Νόστιμη, γρήγορη και οικονομική συνταγή

Υλικά

500 γρ. κοχύλια

400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές

300 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μικροσκοπικά μπουκέτα

2 μέτρια καρότα, τριμμένα 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, κοπανισμένο

300 ml κρέμα γάλακτος (κανονική ή light)

80 γρ. κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας (ακόμη και το όξινο κατίκι, για μια ενδιαφέρουσα κόντρα)

80 γρ. γραβιέρα τριμμένη

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ (αν θέλουμε)

30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεησ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το κρεμώδες τυρί και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το θυμάρι και το μπρόκολο, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αμύγδαλο και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.