fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίθανη τάρτα με καπνιστό σολομό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μοναδικές γεύσεις αναδεικνύονται σ' αυτή την σούπερ γευστική συνταγή

Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό ή ακόμα και ως κύριο πιάτο μαζί με μια σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και σπανάκι που ταιριάζει πολύ με τον σολομό.

Υλικά για την τάρτα

250γρ. αλεύρι

1 αυγό

125γρ. φρέσκο βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

Υλικά για τη γέμιση

400γρ. σπανάκι (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα)

200γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε λωρίδες

1½ φλιτζ. τριμμένα τυριά μιξ (γκούντα, κασέρι, κεφαλοτύρι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 αυγό

50ml κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την τάρτα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.

Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Μέχρι να μαραθούν. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μόλις σωθούν τα υγρά που θα βγάλει το σπανάκι αποσύρουμε απο τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μισά τυριά.

Απλώνουμε το σπανάκι στην τάρτα, πασπαλίζουμε με άνηθο και έπειτα απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.